Fiat Grande Punto 1.4 8v Dynamic (2008)

autoreview

Fiat Grande Punto
Fiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieur

Signalement

UitvoeringGrande Punto 1.4 8v Dynamic
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf186.874 km
KM-stand laatst189.427 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Traag en hoog verbruik

 • 189.427 km

De Fiat Grande Punto heb ik nu een maandje. Ik heb hem gekocht voor 4000 euro bij een bedrijf. Er zat al een lpg installatie van prins ingebouwd, dus de punto rijdt op lpg. De auto ziet er leuk uit en stuurt fijn. Helaas valt de snelheid en het verbruik erg tegen met deze kilometerstand.
Ten eerste de snelheid:
De auto trek langzaam op en gaat op de teller niet sneller niet sneller dan 140 km per uur. De werkelijke topsnelheid ligt op ongeveer 135 km per uur voor zowel gas als benzine. Ik vind het jammer dat de auto zo traag is geworden.
Ten tweede het verbruik:
Op autogas rijden zou goedkoper moeten zijn, maar dat is in mijn geval helaas niet het geval. De auto start op benzine en gaat na een tijdje rijden over op lpg. De boordcomputer geeft aan dat ik 1:10 rijd ongeveer, maar bij het tanken kom ik er achter dat hij 1:9 lpg verbruikt. Dit verbruik is bij rustig rijden en de het benzineverbruik is nog niet mee gerekend. Het verbruik van lpg met benzine zit dus ongeveer de 1:8 - 1:9. De auto is helemaal niet zuinig en kost daarom erg veel geld.
Mijn vorige auto was een Skoda Fabia hiermee reed ik gemiddeld 1:14 en kon zelfs 1:16 halen. Ik vindt het verbruik dus erg tegen vallen.

De Punto heb ik door het bedrijf waar ik hem gekocht heb na laten kijken. Ze hebben geen storingen kunnen vinden. Het zou normaal zijn dat de auto vermogen verliest omdat hij van een oud mannetje is geweest en hem niet goed ingereden heeft. Ik twijfel of het wel normaal is en het verder moet gaan onderzoeken.
Zouden mensen mij tips kunnen geven?

3,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  5
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens