Fiat Grande Punto 1.2 8v Dynamic (2006)
Uitvoering | Grande Punto 1.2 8v Dynamic |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Van mijn werkgever kreeg ik in oktober 2006 de beschikking over een nieuwe Grande Punto. Ik had geen keuze tussen modellen, maar ben op zich erg blij met de keuze die gemaakt is voor de Grande Punto. Een erg aansprekend model, met een mooi en ruim interieur.
Wat valt in positieve zin op? De ruimte, het comfort, prettige stoelen en een fijn weggedrag. City-knop voor de stuurbekrachtiging is overbodig, de gewone stand is al prettig licht. Ook de airco kan het allemaal prima aan en doet vrij geruisloos zijn werk. Ook het algehele geluidsniveau in de auto valt me voor een model uit deze klasse erg mee. De standaard Fiat-stereo-installatie geeft een erg goed geluid en blijft lang mooi zuiver. De degelijkheid van de auto viel me ook erg op, het is echt geen blikkerig auto’tje, zoals de Fiats van weleer. Gewoon een serieus goede auto.
Wat zou beter kunnen? De 1.2 motor houdt niet over. Als je ’m flink op toeren houdt wil de auto best vooruit (wel met enig lawaai natuurlijk) en tot 100km/h gaat het allemaal best wel vlot. Daarboven merk je dat de motor het iets moeilijker krijgt met z’n 65 pk’tjes. Op de snelweg heeft de auto een rustig weggedrag en het is heerlijk relaxed cruisen met een snelheid van 150 km/h. Top op de teller is 165 km/h.
De overzichtelijkheid van de auto is niet super, de neus is niet te zien en aan de achterkant is een dikke C-stijl de reden dat parkeren een beetje wennen is. De ruimte op de achterbank en de kofferbak is prima voor elkaar. Jammer is het dat de achterklep alleen van binnenuit of met de afstandsbediening te openen is.
Verder is het gewoon een erg fijne auto, kan niet anders zeggen. Verbruik ligt over de eerste 1000 km op gemiddeld 8,2 liter per 100 km (1 op 12,2), al moet ik erbij vermelden dat dit de resultaten zijn met een erg zware rechtervoet, het zou makkelijk zuiniger kunnen denk ik.
UPDATE 17 maart 2007:
Inmiddels de eerste 10.000 op de teller staan. De auto bevalt nog steeds erg goed en is lekker los gekomen. Het is nog steeds geen scheurmonster, maar 180 op de teller redt ’ie nu wel. Verbruik met zware rechtervoet is gestegen naar 1 op 11. Het enige wat me mateloos irriteert is dat de Punto gigantisch beslaat, zelfs bij niet-vochtig weer. De airco moet dan echt een halve minuut of langer draaien wil het vocht aan de binnenkant van de voorruit weg zijn. Bij vorst bevriest dus ook de binnenkant van de voorruit. Moet nog nagekeken worden.
Nog geen problemen gehad, al schokt de auto een beetje in de 1e versnelling als de motor nog koud is. Niet iets om direct voor naar de dealer te rijden, dat komt bij de 1e onderhoudsbeurt wel.

Fiat Punto Grande 1.4-16V Edizione Lusso Airco, boordcomputer, Elek. ramen voor, lage km stand met nap! Volledig onderhoud!! Zeer nette en comfortabele Fiat Grande Punto 1.4-16V in de luxe Edizione Lusso-uitvoering. Deze sportieve hatchback combineert Italiaanse stijl met degelijkheid en rijkelijke uitrusting. 1.4
- 2008

Fiat Punto Grande 1.2 Dynamic