Fiat Barchetta 1.8 16v (1996)

autoreview

Fiat Barchetta 1.8 16v (1996)

Signalement

UitvoeringBarchetta 1.8 16v
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf101.000 km
KM-stand laatst144.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Leuke rijdende cabrio met voldoende prestaties. Ondanks dat ik 1,96 m ben pas ik er redelijk goed in. Wat mij opvalt is dat de afwerking van de auto (zeker voor een semi-handgemaakte Italiaan) best goed is. Ook tordeert de auto minimaal. Minpuntje vind ik de vrij lichte besturing. Deze auto’s zijn momenteel voor een klein prijsje in Duitsland te koop. Ik heb 4000 euro’s betaald voor een supercomplete en geheel originele zwarte uit 96, voorzien van leer, lichtmetaal en een nieuw stoffen dak. Het is en blijft een bijzondere zeldzame auto met een fantastisch mooi interieur. Ik geniet er iedere dag van!

PROBLEMEN

Dak lekt. Zit waarschijnlijk in de afdichtingsrubbers van het dak. Ik heb de auto pas, dus wordt nog aan gewerkt.
UPDATE 15-11-05: na twee maanden gebruik van de auto (heeft hiervoor maanden stil gestaan) is het dak bijna waterdicht. Vooral het invetten van de rubbers met glycerine en het gebruik van de auto zorgt er voor dat de rubbers weer soepel worden en daardoor weer goed aansluiten.
UPDATE 03-06-06: ik ben de winter prima doorgekomen en geniet momenteel bijna iedere dag van het open rijden! De auto blijkt behoorlijk betrouwbaar te zijn. Geen op- of aanmerkingen hierover.
UPDATE 21-01-07: we hebben een zachte winter waar af en toe nog open wordt gereden. Ik heb inmiddels wel een afstandbediening op de centrale deurvergrendeling gemonteerd. Dit i.v.m. het snel vastvriezen van de sloten in de vorige winter. Het dak is inmiddels volledig waterdicht. Betrouwbaarheid blijft goed. Elke rit in de auto is nog steeds een klein feestje!
UPDATE 13-09-07: De APK zorgt voor de eerste echte kosten aan de auto. De uitlaat is gedeeltelijk vervangen en de draagarm rechtsachter is versleten. Ook deze is dus vervangen. De dynamo maakt ook wat bijgeluiden, maar deze is (nog) niet vervangen. Verder is de auto nog in goede staat volgens de monteurs. Niet slecht voor een 12 jaar oude italiaan die ook nog eens buitenslaapt!
UPDATE 27-06-08: Geen problemen! We hebben een goede lente en daardoor zeer veel open gereden.

UPDATE

 • 130.000 km

Na 4 jaar wekelijks gebruik (zomer en winter) mag ik stellen dat dit een betrouwbaar karretje is. Ook op dit moment weinig te melden.
Er ontstaat een klein roestplekje onder de rechter koplamp. Dit gaat bijgewerkt worden. Laat ik direct de neus overspuiten. Het heeft in 13 jaar de nodige steenslag opgelopen.

De vijfde jaar alweer

 • 135.000 km

Nooit gedacht zo lang in deze auto door te blijven rijden.
Maar ik heb nog steeds veel plezier aan de Fiat.
Grote problemen blijven uit daardoor is er mooi low-budget mee te rijden.
De fun factor is nog steeds erg goed!
De komende maanden moet er wel iets gedaan worden aan het dak. Er ontstaan kleine scheurtjes in zowel het ruitje als het dak.

7e jaar alweer!

 • 142.000 km

Hij rijdt nog steeds rond! En de funfactor is nog steeds lekker hoog.

Het dak is inmiddels vervangen en oogt daardoor weer lekker fris.

De komende tijd staan er nog wel een paar onderhoudszaken op het programma, o.a. het vervangen van de remmen, distributie en de bodem moet bijgelast worden.

Maar in het totaal nog erg tevreden over het bootje. Vooral het interieur blijft (nu ook de jaren beginnen te tellen) fantastisch mooi voor een auto van deze leeftijd en prijsklasse!

Verkocht!

 • 144.000 km

Na ruim zeven jaar afscheid genomen van deze fijne auto. Wilde graag iets met meer vermogen en een harde cabriokap; een SLK 230 Kompressor.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens