Fiat Barchetta 1.8 16v Edizione (2000)

Fiat Barchetta 1.8 16v Edizione (2000)

UitvoeringBarchetta 1.8 16v Edizione
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2017

Weer aan de boot

In 2013 heb ik door omstandigheden met pijn in mijn hart mijn barchetta moeten verkopen. Nu, ruim 5 jaar verder, heb ik er weer 1. Het best van zo'n barchetta is heerlijk om diverse redenen. Natuurlijk het weggedrag en het open rijden. Maar ook de leuke clubs. Wij hebben ons vrijwel direct na aankoop aangesloten bij barchetta Tilburg. Een fijne, gezellige en vrijblijvende Facebook groep van gelijk gestemde.

Dit keer betreft het een barchetta uit 2000 in de kleur seta Nero, een zwart die in de zon bruin/bronzig overkomt. Op het kentekenbewijs noemt de rdw het dan ook gewoon bruin...

De barchetta gebruiken we om lekker te toeren, dagjes of weekenden en vakanties naar het zuiden. Sinds de aanschaf eind 2017 toch al ruim 20000 km verder...

In eerste instantie vielen de onderhoudskosten ontzettend tegen. De auto had voor de aanschaf lang stil gestaan met, wat later bleek, zeer oude olie. Na het nodige onderhoud van olie, distributie, waterpomp, nokkenasversteller, thermostaat, uitlaat bleek de carterontluchting helemaal verstopt te zijn. Gevolg was af en toe een flinke pluim uit de uitlaat en een flink olieverbruik, later gevolgd door een cylinder die ermee stopte door een verbrande klep. Dit weer op laten lossen door de eeuwig goede service van Gert (Asa Andelst) sindsdien is het enkel regelmatig olie verversen, rijden en vertroetelen!

Ik zal af en toe weer een update plaatsen met ontwikkelingen.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens