Fiat Barchetta 1.8 16v Edizione (2000)

autoreview

Fiat Barchetta 1.8 16v Edizione (2000)

Signalement

UitvoeringBarchetta 1.8 16v Edizione
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf160.000 km
KM-stand laatst180.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Weer aan de boot

 • 180.000 km

In 2013 heb ik door omstandigheden met pijn in mijn hart mijn barchetta moeten verkopen. Nu, ruim 5 jaar verder, heb ik er weer 1. Het best van zo'n barchetta is heerlijk om diverse redenen. Natuurlijk het weggedrag en het open rijden. Maar ook de leuke clubs. Wij hebben ons vrijwel direct na aankoop aangesloten bij barchetta Tilburg. Een fijne, gezellige en vrijblijvende Facebook groep van gelijk gestemde.

Dit keer betreft het een barchetta uit 2000 in de kleur seta Nero, een zwart die in de zon bruin/bronzig overkomt. Op het kentekenbewijs noemt de rdw het dan ook gewoon bruin...

De barchetta gebruiken we om lekker te toeren, dagjes of weekenden en vakanties naar het zuiden. Sinds de aanschaf eind 2017 toch al ruim 20000 km verder...

In eerste instantie vielen de onderhoudskosten ontzettend tegen. De auto had voor de aanschaf lang stil gestaan met, wat later bleek, zeer oude olie. Na het nodige onderhoud van olie, distributie, waterpomp, nokkenasversteller, thermostaat, uitlaat bleek de carterontluchting helemaal verstopt te zijn. Gevolg was af en toe een flinke pluim uit de uitlaat en een flink olieverbruik, later gevolgd door een cylinder die ermee stopte door een verbrande klep. Dit weer op laten lossen door de eeuwig goede service van Gert (Asa Andelst) sindsdien is het enkel regelmatig olie verversen, rijden en vertroetelen!

Ik zal af en toe weer een update plaatsen met ontwikkelingen.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens