Daihatsu Materia 1.5 Soul (2007)

Daihatsu Materia 1.5 Soul (2007)

UitvoeringMateria 1.5 Soul
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Ik ben 1.98 lang. Het is frappant hoe goed je zit in deze toch relatief kleine auto. Zelfs mijn lange zoon kan gewoon achter me zitten als de achterbank in de achterste stand staat. De bagageruimte is dan wel aan de kleine kant, dat wordt met de vakantie wel een probleem. Heb besloten geen trekhaak te nemen omdat het nogal kostbaar is omdat ook de achterveren dan vervangen moeten worden. De huidige vering is echter geweldig! Er zitten ook geen dakrails op deze auto, dus maar eens kijken hoe het ruimteprobleem op te lossen.

De auto rijdt prima. Tamelijk stil m.u.v. inderdaad het geluid wat de banden voorbrengen en bij hogere snelheid laat de motor weten dat hij er is. Mij stoort dat niet. Wat wel stoort is een bijgeluid, vermoedelijk trilt er iets. Weet zeker dat mijn garage dit gaat oplossen. Ik vind de auto matig trekken in zijn 4e versnelling, voor de rest totaal geen klachten. Een heerlijke auto.

Leuk is dat als mensen met me meerijden ze de auto duurder inschatten qua aanschafprijs. Dat zegt iets over de binnenkant. De auto komt erg ruim en luxe over. En je hebt absoluut veel bekijks met dit schitterende karretje.

Zelf vind ik de bekleding wat somber maar dat is simpel op te lossen. Gek vind ik het groene display van de radio, terwijl het merk verder voor blauw heeft gekozen (dashbord, rondom speakers, in deurportier etc).

Onprettig is dat de 1e versnelling weer stugger begint te worden. Dit is al een keer goed verholpen dus dat moet nog maar een keer gebeuren.

De auto rijdt ergens tussen de 1: 12,5 en 14,5. Meestal rond de 1:13,5. Jammer is dat de tank maar 40 liter aankan. Dat was wel even wennen!

Ik vind deze auto een echte aanrader want hij ziet er geweldig uit en is gewoonweg erg goed (nb: het is een Toyota !!).

Vanuit de fabriek is de auto teruggeroepen ivm het stuur. Is prima verholpen.
De 1e versnelling is stug. Is tegelijk prima verholpen.

De achteruitrijradar weigerde af en toe dienst. Is prima verholpen.

Ik denk dat er in het vooronder iets trilt, dat begint wel irritant te worden. Ga ik binnenkort na laten kijken.