Daewoo Tacuma 1.8 SX (2001)

Daewoo Tacuma
Daewoo TacumaDaewoo TacumaDaewoo TacumaDaewoo TacumaDaewoo TacumaDaewoo TacumaDaewoo Tacuma - interieur

UitvoeringTacuma 1.8 SX
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

De auto is enorm ruim, en heeft een goede, ruime bestuurdersstoel die uitgebreid verstelbaar is en goed zit. Ook als er iemand meerijdt krijg ik steeds weer te horen dat de auto zo ontzettend ruim is. Ook niet zo gek....ik kan met m´n 1,97 m. nog makkelijk achter mezelf zitten, hou dan zelfs nog over!! Het had van mij echter ook wat minder gemogen, als die extra ruimte ten goed was gekomen aan de kofferbak, die toch tegenvalt. Met 2 kleine kinderen (2 en 0,5 jaar) heb je nogal wat mee te nemen, en dat lukt dus niet altijd. Bij de Renault Scénic van een collega is die verhouding ruimte achterbank/kofferbak een stuk beter.

Ook de uitrusting is dik voor elkaar, zeker voor de investering die er tegenover staat. Je komt als automobilist niet veel tekort.

Wat erg tegen valt is het verbruik, zeker op LPG (G3). Toegegeven, ik heb een rijstijl die nou niet direct geassocieerd kan worden met zuinig rijden, maar 1 op 7,5 is in mijn ogen toch echt te gek. Op benzine is het overigens beter, en ook is mijn Tacuma dan een stuk stiller. Achteraf denk ik dan ook dat de auto minder geschikt is voor LPG, maar ja... als je nogal wat kilometers rijdt is dat toch echt voordeliger.

Het vermogen en de prestaties zijn voldoende te noemen, maar ook niet meer dan dat. Met name onderin heeft mijn Tacuma niet zoveel trekkracht. Op benzine gaat het zoals gezegd wat beter, maar het houdt dan nog steeds niet over.

Verder is, hoewel het veercomfort verder goed is, de vering aan de erg slappe kant. Drempels moeten stapvoets worden genomen, anders raakt de onderkant de grond. En als en mensen achterin zitten geldt dat in het kwadraat!

Tenslotte heb ik weinig goede woorden over voor de dealer die de auto leverde en onderhoudt. Veel beloven en weinig nakomen, slechte service, dat soort dingen...

Al met al ben ik niet echt ontevreden, maar voor mij geen Daewoo meer... mijn volgende auto (inmiddels besteld) is een Renault Megane GT 2.0 16V Privilege Luxe. Een behoorlijke upgrade, maar als je een auto van de zaak krijgt gaat dat nou eenmaal wat makkelijker... :-)

Problemen zijn er met name geweest ten gevolge van de LPG-installatie. Regelmatig gaf een knipperend lampje op het dashboard aan dat er iets niet goed was. Uitlezing van het motormanagementsysteem gaf aan dat het steeds om hetzelfde euvel gaat met de brandstofinjectie, die zich steeds voordoet wanneer er van benzine naar LPG wordt overgeschakeld (en dat gebeurd dus o.a. iedere keer als je de motor gestart hebt. Al staat de schakelaar op LPG, de motor start op benzine en schakelt na enkele honderden meters over op LPG).

Kort na het inbouwen van de installatie was het zelfs zo erg dat ik bijna 6 weken lang een andere auto heb gereden.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee