Daewoo Matiz 1.0 Class (2003)
Uitvoering | Matiz 1.0 Class |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik had dit wagentje ´n paar dagen te leen, want m"n Leganza was voor onderhoud in de garage. Het viel me op dat het wagentje erg stevig oogde en ook zo reed. Geen piepjes, kraakjes of rammeltjes, lekker solide interieur, alles lekker. Voor de prijs van de wagen krijg je veel auto. Ik heb ook in ´n oudere Matiz gereden, ook al goed, maar deze is gewoon stukken beter. Alles d´r op en d´r aan. Hij haalt makkelijk de 160 en naar 100 acceleren doet ie in zo´n 13 seconden. Hij trekt harder van 130 naar 160 dan van 50 naar 80. De schakelwegen hadden wat langer gemogen, dan was het nog comfortabeler geweest. Wel moet gezegd worden dat de beenruimte achterin niet zo geweldig is, maar hiervoor koop je ook niet zo´n klein wagentje. De Matiz? Die mag er wezen!
Uiteraard niets (betrouwbaarheid waardering zal hoog zijn, dit naar ervaringen met andere Daewoo´s).