Cupra Formentor 1.4 e-HYBRID Essential (2021)
Uitvoering | Formentor 1.4 e-HYBRID Essential |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Mooie sportieve auto
Een auto met uitstraling. Mooi om steeds weer je auto te zien en in te stappen.
Wel al wat flinke reparaties gehad.
Zoals keuzehendel storing, ophanging hoedenplank gebroken, accu laad nog maar voor 36km op. Dus deze is niet zo betrouwbaar. Reparatiekosten bij de dealer zijn extreem. Ook is de dealer arrgogant en geeft zeer weinig service. Ben het gelukkig anders gewend van BMW. Na een half jaar moet alweer olie ververst worden, wel op vakantie geweest in Portugal, waar de auto het prima deed.
In de kofferbak is een stopcontact voor een 230V stekker. Handig, maar waarvoor? Je kan geen koffiezetapparaat hierop aansluiten.
Al met al zijn we blij met de Cupra, alleen het onderhoud is best wel duur en relatief vaak voor een auto met een extra elektro motor, waar ik 70% op rij.
Wellicht dat we ivm de hoge onderhoudskosten de Cupra eerder weer inruilen. Een voordelige uitkomst voor het reviseren van de accu zou een uitkomst zijn. We blijven genieten zolang het kan, want daar is het echt een auto voor.