Citroën Xsara Picasso 1.8i 16V Image (2004)
Uitvoering | Xsara Picasso 1.8i 16V Image |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Een ruime gezinsauto met achterin plaats voor 2 volwassenen. Daarnaast nog de nodige bagageruimte. De zitting van de stoelen zijn wat aan de korte kant. De wagen is ruim uitgerust met electronische airco, cruise control, radio met stuurbediening. Overigens mis ik de knoppen op het stuur en is de handel aan het stuur een stuk minder handig. De wagen is voorzien van een zachte vering en heeft de neiging wat de duiken bij het remmen. Bovendien is hij behoorlijk wind gevoelig. De 1800 16v is voldoende voor deze auto maar het in de 5e versnelling is de pit er wel uit. Brandstof gebruik valt mee zolang je maar onder de 120 km/u blijft.
05.07.08
Inmiddels ben ik vier jaar en 60000 km verder. Grote problemen heb ik niet gehad. Het gebruikelijk onderhoud wat eens per jaar of om de 20000 km moet plaats vinden. De kosten resp. EUR 183,34 - 274,62 - 359,19 en 318,68. In 2007 moest er in nieuwe voorruit in en inmiddels heb ik al weer een forse ster in de voorruit. Gelukkig kon deze nog worden dicht gemaakt met hars. Bezinegebruik ligt zo rond de 7,5 tot 8 ltr per 100 km. Met veel stadsverkeer haal je dit niet. Op de snelweg zie ik soms 6 - 6,5 ltr per 100 km staan. Het is geen snelle auto en ik merk niet echt dat de 1,8 ltr ca. 120 pk onder de kap heeft. Kwaliteit van sommige onderdelen (lederen stuur) en deurgrepen aan de binnenkant zijn ronduit slecht. Na 4 jaar en slechts 60d km vertonen deze slijtplekken. Vering is wat slap en de auto is behoorlijk zijwind gevoelig. De remmen zijn ook niet het sterkste punt van de Picasso.
Voor mij is de Picasso vooral een ruime en rijk uitgeruste auto. Maar verwacht verder geen sportief rijgedrag of bovengemiddelde prestaties of kwaliteit. Als je niet veel geld hebt, maar behoorlijk wat ruimte nodig is een (2e hands) Picasso geen slechte keus.
Behoudens een forse discussie omtrent de af te leveren uitvoering met dealer zijn er nog geen problemen geweest.
05.07.08
Voorruit door steentje vervangen. Nieuwe voorruit inmiddels ook al voorzien van een ster. Lederen stuur vertoont aan beide zijde (zeg maar 10 voor 2 positie) forse slijtage plekken evenals de deurgrepen aan de binnenzijde van de auto.
Verkocht
De Picasso heb ik kort na mijn laatste review verkocht. Na 4 jaar begon ik mij steeds meer te ergeren. Hoewel maar 60000 op de teller zag ik nog een jaar of twee langer doorrijden niet zitten. Normaal gesproken zou dit slimmer zijn geweest met het oog op de afschrijving. Nu had ik het 'geluk' dat de inruilprijs nog op een behoorlijk niveau lag t.o.v. van zeg begin 2009. Maar ja dat wist ik in juni 2008 zelf ook niet. Ipv de Picasso is een Subaru Impreza gekomen. Heb nog wel naar de nieuwe C5 gekeken maar deze was een stuk duurder. De C4 kon mij niet bekoren en de nieuwe C4 Picasso (5 zits) is wel mooi maar behoorlijk aan de prijs en ik wilde meer een hatchback dan een MPV.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee