Citroën XM (1990)

Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Nieuwe aanwinst
Vanaf 29-06 staat er een mooie XM Seduction op mijn naam in de kleur Beige Tanis.
De auto heeft nog ruim een jaar APK, dus de controle bij de RDW liep gesmeerd. Het type was niet bekend bij de RDW, omdat de kale Seduction nooit in Nederland is geleverd. Gelukkig wist ik een kenteken van een andere Seduction uit mijn hoofd en konden daar de gegevens van overgenomen worden.
Na de aankoop was de auto niet aan de praat te krijgen. Verdelerkap en slechte bougies waren de boosdoener.
Ook de waterpomp lekte, dus nu staat de auto bij de garage voor een nieuwe distributieriem en waterpomp.
Volgende week kan het echte genieten dus beginnen!!
Opgehaald bij de garage
De auto is opgehaald bij de garage en de auto start weer zoals het zou moeten. Wel een aardig lijstje van werkzaamheden verricht:
Bougies, rotor, verdelerkap en bougieskabels vervangen.
Distributieriem en waterpomp vervangen.
Thermostaat was stuk en vervangen.
Remmen voor losgemaakt.
Kleine beurt inclusief olie en filter.
Onderkant van de auto voorzien van tectyl.
Nu nog de hydraulische olie en de veerbollen!

Het is geen XM met hydractieve vering, het is een Seduction uitvoering en die is geleverd zonder hydractief systeem. Dus er is maar 1 voorraadbol.
Ik merk wel dat de auto nu al wel soepeler veert dan de eerste rit.
De auto komt uit Parijs, waar zij een lange tijd heeft 1 eigenaar heeft gehad, daarna verkocht aan iemand in Zuid Frankrijk. Die heeft hem verkocht aan een liefhebber/ hobbymatige importeerder van XM's. En daar heb ik hem van gekocht.
Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.