Citroën Xantia Break 2.0i 16V SX (1997)

Citroen Xantia Break

UitvoeringXantia Break 2.0i 16V SX
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf1999

Tijdens de VW Golf alwaar ik 11000 Km mee heb verreden verlangde ik naar meer Comfort en ruimte.
Daarom heb ik de Golf na lang zoeken ingeruild op een Citroen Xantia Break 2.0 16V Exclusive Handgeschakeld, iedereen in mijn vrienden kring rade me dit af want de Xantia zou niet zo sportief zijn als de VW Golf.
Ondertussen rijdt meer dan de helft van mijn vrienden kring Citroen.
Tjongejonge, waarom ben ik dat niet eerder gaan doen.
De wegligging is 10x beter dan die van een golf, het comfort is alsof je van een ossewagen de overstap maakt naar een modern en met alle gemakken voorzien rijtuig.
Je gaat er zelfs weer plezieriger en ontspannen van auto rijden en dat is iets wat je bij een VW Golf niet gemakkelijk zult vinden.
Even kortsluiten, toen ik de wagen kocht liet ik er een gas g3 systeem inzetten van vialle met een netto vul mogelijkheid van 87 liter.
Op deze auto zit ook het Hydraktief 2 veersysteem, een systeem, dat zelf denkt, en zich via sensoren aanpast aan de snelheid van de auto en het toerental van de motor.
Kortom, deze auto bevalt heel goed, en ik zou hem aan iedereen aanbevelen. Dit is mijn eerste en tot nog toe probleemloze Citroën, ik was nog geen fan van de Xantia, maar ik ben het nu wel.
Er is tegenwoordig ook een hoop informatie over te vinden op een speciale xantiaclub site alwaar ik een hoop nuttige informatie vandaan heb gehaald.
De xantia heeft me maar zelden in de steek gelaten.
En mocht diegene die mijn review leest denken dat ik me vergis in de Km stand, nou die heeft het mis. ( 537.000Km)

Koppeling vervangen bij 310.000 Km
Kleppen moeten laten vervangen bij +/- 395.000Km
De gewone onderhoudsbeurten, groot en klein
Ster in voorruit, nieuw raam
3x inbraak
Kop laten vervangen bij 355.000Km