Citroën Xantia Break 1.8i SX (1995)
Uitvoering | Xantia Break 1.8i SX |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Het gaat zonder zeggen dat de auto zeer comfortabel rijdt. Ik heb in auto’s van dezelfde klasse gereden maar niets evenaarde de Xantia. Ook de ruimte in de auto is indrukwekkend en met bagage puzzelen hoef ik nooit.
Mechanisch heb ik zelden problemen gehad maar electrisch is het een puinhoop, daarover hieronder meer.
Met mijn lengte (1.93) zitten de stoelen niet extreem comfortabel; na lange ritten heb ik pijn in mijn been omdat deze niet goed wordt ondersteund. Een kussentje onder het been kan dan helpen. De lengte van de rug is goed, maar de zijdelings steun minder al ben ik vrij slank.
Het zicht is wat minder en rijden met zonneklep naar beneden (wanneer nog) laat nog maar enige meters zicht op weg. Hetzelfde geldt voor de achteruitkijk-spiegel en de zonneklep van de passagierskant die verkeer van rechts blokkeren; zeker vervelend in de stad.
Alarm (geen Citroen) stopte de motor vanzelf tijdens het rijden (!).
lampje knop airco kapot.
kapotte richting aanwijzer. Na vervanging tikt hij ook bij het rechtdoor gaan (vervelend).
kapotte ruitenwisser interval schakelaar.
Airco lek (reparatie: € 500)
geregeld een koplamp stuk.
lampje achter kilometerteller stuk.
lampje achter verwarming stuk.
Leeslampjes werken soms niet/soms wel.
Nu bij 175.000 olielek boven de alternator en in de alternator terecht gekomen. gevolg: nieuwe alternator.
olie lek gerepareerd. Na 2000km weer lek.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee