| Uitvoering | ë-C3 Aircross 54kWh Max |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Eerste 2000 km
Vanuit Stellantis kregen we een korting op de lease en onze Sepp subsidie kon nog 2 jaar doorlopen bij vervolg eigendom lease van volledig elektrisch .Na diverse modellen bekeken te hebben een eC3 extended batterij in Max uitvoering geleased. Na aflevering meteen op vakantie door Duitsland. Bleek voor ons een hele fijne auto. Zit was goed, rijden meer dan prima, geluidsniveau laag. Al met al een zeer comfortabele reisauto, overigens zonder extreme prestaties. Het verbruik bleef ons verbazen en kwam uiteindelijk uit op 12 kWh per 100 km over de gehele rit, van 2095 km. Daarbij was de buitentemperatuur tussen 13 en 23 graden, en het gebruik varieerde van snelweg tot stad en doorgaande wegen. Airco stond een deel van de rit uit.
Dit haalden we met onze vorige Citroën, een eC4 nooit.
Opvallend: software storingen kwamen minder vaak voor, melding stuur vasthouden hebben we geen enkele keer gehad. De ingrepen bij lane departure warning systeem waren een stuk minder heftig. De automatische herkenning van de snelheidsborden werkte vrijwel altijd goed.
Een hele verbetering t.o.v de eC4.
Ook fijn het hoge instrumenten paneel(door Citroën head up display genoemd)
Eigenlijk geen echt negatieve dingen te benoemen. Hij rijdt ook gewoon erg lekker.
Vooralsnog dik tevreden dus.