Citroën C8 2.0i 16V Ligne Ambiance (2003)
Uitvoering | C8 2.0i 16V Ligne Ambiance |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De Aanschaf
Met de vakantie weer in het vooruitzicht heb ik deze C8 gekocht. Vond hem bij een universeeldealer in leimuiden, was daar ingeruild door de eerste eigenaar. Met slechts 159.610 km erop volgens nap moet ik dat ritje spanje kunnen doen lijkt mij.
Netjes bijgehouden door een (sub)-dealer in utrecht en alles netjes op tijd zoals de distributieriem. Koppeling vernieuwd in zwitserland, gezien de faktuur en de remmen zijn ook recent.
20 Maart naar de apk en in 1 keer goedgekeurd.
schade
De C8 heeft wat gebruikerssporen, de meest storende is toch wel de dorpel rechts onder de schuifdeur en een flinke schaafplek rechtsvoor op bumper en scherm. Ff een klus geplaatst op MP en vandaag de deal gemaakt. Het word voor een leuk prijsje weer gefixed.
Er word niet veel met de auto gereden, zit nu op ongeveer 300km in 4 weken, maar hij rijd fijn. Word een fijne reis naar spanje hoop ik, want daarvoor heb ik hem aangeschaft.
einde verhaal
Tijdens het rijden springt de bak uit zijn 3e en/of 5e versnelling. Diagnose; nwe bak of reviseren, waar ik geen zin in heb, kosten die je er niet meer uithaalt.
Vandaag, 23 juni is hij opgehaald en begint een nieuw leven bij een gezin met binnenkort 4 kinderen. Krijgt een deze dagen een andere versnellingsbak.
Vandaag een renault vel satis gekocht, hopen op meer geluk, gezien de reputatie van deze auto, ook weer een gok. Maar de tijd zal het leren.