Citroën C5 Break 2.0 HDi 110pk Ligne Prestige (2002)
| Uitvoering | C5 Break 2.0 HDi 110pk Ligne Prestige |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 8.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Hierbij aanvullende informatie en mijn ervaringen over en met deze auto die ik momenteel nog steeds rijd en waar ik eerder reeds over mocht berichten. Gebruik deze nog steeds voornamelijk op lange afstanden door Nederland en geheel Europa. Rijd geniddeld zo’n 100-110 km p/u en mijn verbruik schommelt zo tussen 4,3 en 4.8 liter/100 km. Nog steeds problemen met de achterwielophanging die echt banden vreet. Schijnt vaker voor te komen. Met Michelin was ik met 15.000 km aan nieuwe toe, na verschillende merken geprobeerd te hebben, blijf ik nu bij Bridgestone, die gaan zo’n 50.000 km mee.
Ook verkruimelt nog steeds het stoelinterieur (zitting 4x reeds vervangen, de rug reeds 2x), en het opnieuw afbreken van de bestuurdersstoelleuning. Moet dus weer bij sloperijen zoeken voor een goede. Anders moet ik een totaal nieuwe stoel kopen voor 1600,-
Positief, ik rijd nog met de eerste uitlaat en deze toont ook nog geen slijtage. Ook zit de 1e accu er nog in. Totaal genomen wel tevreden hoewel qua comfort en wegligging geen vergelijk met mijn vorige auto, de XM D5 Break.
Werd van de week met een ander probleem geconfronteerd. Hoewel mijn C5 er echt als nieuw uitzit wil men (bij Citroen) voor inruil er geen dubbeltje meer geven.
Zou men dan net als bij Saab, je een nieuwe geven als je er 1000.000 mee gereden heeft?
electronica storingen schuifdak
cruise control hendel vervangen
achterwiel ophanging (diverse lagers vervangen)
slechte kwaliteit binennwerk stoelen
zwakke armsteunen, breken af
achterraam vervangen wegens defect slot
storing parkeersensoren
grossiert in stabilisatorstangen (voorwiel)