Citroën C5 Break 2.0 HDi 110pk Différence (2004)

Citroen C5 Break
Citroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 BreakCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieur

UitvoeringC5 Break 2.0 HDi 110pk Différence
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

En daar zijn we weer. Ondertussen is de kilometerstand opgelopen naar 135.000 en we gaan vrolijk door. De winterbanden zijn er ondertussen weer af, na 3 weken te hebben gewacht op een afspraak!!! Er schenen meer mensen hun banden te willen verwisselen..

De auto loopt nog steeds als een zonnetje, geen enkel probleem meer gehad op een onverlaat na die heeft geprobeerd in te breken met een schroevedraaier. Dit koste me weer een uur wachten bij de garage tot de deurschelp gerepareerd was. Je zou toch denken dat inbrekers weten dat je nieuwe auto’s niet kan openbreken met een schroevedraaier.

Ik ben steeds meer te spreken over het comfort, vooral na enkele ervaringen met huurauto’s die meestal zeer oncomfortabel zijn en hard geveerd.

Echte problemen zijn er nog niet opgetreden.
- rateltje in motor --> schijnt hitteschild te zijn wat vibreert - is bijna niet meer waarneembaar
- auto trilt beetje bij het optrekken --> ligt aan hydraulische vering, kan niet verholpen worden

Verder ben ik niet zo te spreken over de dealer in mijn woonplaats. Tegenwoordig is de auto in onderhoud bij de dealer in de plaats waar mijn kantoor zit. Liefst weer terug naar mijn vroegere garagist waar de BX en de DS in onderhoud waren maar dat is 100 km van mij vandaan - weer terug bij mijn oude garagist. Zeer tevreden over.

Na 3 beurten bij deze dealer nog steeds zeer tevreden. De koffie mag je zelf uit de automaat halen (wel graag de bekerhoudertjes terug plaatsen na gebruik!!) en als vervangauto krijg je altijd een Citroën mee. De vorige keer zelfs een HP geveerde in de vorm van een Xantia, dat vond mijn vrouw iets minder want die vind het geen moooie auto maar ze was wel zeer onder de indruk van het veer comfort. Volgens haar veerde de Xantia beter dan de C6 waarin we (via ook deze dealer) een proefritje konden maken. In de C6 werd ze zeeziek...... Nieuwste verbetering, een nieuwe koffie automaat bij de dealer!!!