Citroën C5 Break 2.0 16V Ligne Prestige (2002)

Citroën C5 Break 2.0 16V Ligne Prestige (2002)

UitvoeringC5 Break 2.0 16V Ligne Prestige
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

De automaat is echt een verademing, het gaspedaal is een soort versnellingspook geworden; even gas los en weer indrukken (iets sneller) en hij schakelt als een razende weer terug en spuit vooruit. De 2 liter motor heeft lekker veel power en hij is super stil. In de bochten vind ik hem wel iets te veel doorhangen, tenminste als je stevig de bocht door gaat. Er is altijd nog de ´sport stand´.
De stoelen zijn zeer comfortabel en er is veel ruimte in de auto. De geintergreerde radio/cd-wisselaar, telefoon (af-fabriek) zijn niet meer weg te denken, met bediening aan stuur echt heerlijk eenvoudig. De airco is een topper. Ook lekker veel opberg vakken.
Het zicht rondom is minder, het blijft opletten.
Het remmen is wel wennen (gaat te goed) maar gaat als de beste.

-Scheurtje in radiateur.(opgelost;Vervangen)
-Koude start slaat motor af.(opgelost; update)
-Piepende remmen.(opgelost; Schoonmaken)
-Armsteun afgebroken.(Opgelost; gemaakt)
-Rechter portier sluit niet goed.(stevig dicht gooien)(opgelost;gesteld)
-volumeregelaar aan stuur stuk.-blijft hangen.(Onderdeel besteld)
-Trillend stuur bij hoge snelheden.Banden opnieuw balanseren,niet geholpen.2e poging opnieuw en het zgn.spinnen.(wiel aan auto uitbalanseren)Niet geholpen.De auto gaat nu naar een ’bandenman’.

06/06 Bandenman heeft afgezegt citoen dealer niet mijn afspraak; kom voor niets;ze hebben nu nieuwe wielen en banden besteld zit ik nog steeds op te wachten.

21/06 Nieuwe velgen en banden gemonteerd alleen mijn C5 wieldoppen passen niet meer,wel die van een Picasso en hij trild nog steeds.

15/08 (8.000KM.meer op de teller)nieuwe velgen gemonteerd waar wel mijn orginele wieldoppen op passen; inmiddels heeft de banden man er aan gewerkt en hij is trillings vrij.

60.000KM.Beurt
Na terug roepa aktie van Citroen wederom 4 nw. wielen gemomteerd.
Meteen de banden vervangen (4 nw.)wederom zit ik weer met een trillend stuur bij 120/130KM.
2 keer laten nabalanseren helpt niet.
Ga maar weer naar de bandenspecialist.
Pure willekeur op de trillingen is geen grip te krijgen balanceren,balenceren en balanceren is het enige.
Extra Nw.achter rem blokken

90000KM Beurt
Extra Achter remschijf gangbaar maken.

120000KM Beurt

Remblokken achter
Voedingleidingklep vervangen.
Stuurleiding vervangen.
Lampje koplamp vervangen(36,25euro !!)

Trillend stuur geen grip op te krijgen.Ellende.
Koop niet nog eens een C5 (trillingen zijn niet onder de knie te krijgen)

7,0