Citroën C5 1.6 HDiF 16V Image (2008)

Citroën C5 1.6 HDiF 16V Image (2008)

UitvoeringC5 1.6 HDiF 16V Image
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Comfortable reiswagen

Deze auto is aan ons geleverd eind november 2007.
Maar autoweek herkend alleen dit type en uitvoering 2008 ?
Dus bouwjaar en in bezit moet zijn nov. 2007.

We waren zoals gewoonlijk weer op zoek naar een jonge gebruikte occasion met weinig km. Dat doen we omdat we zelf al ruim 40000km per jaar rijden .
En omdat we de auto alleen prive rijden wilde we wel iets goedkoper proberen te gaan rijden.
En eind 2007 gaf de Citroen dealer in Roosendaal extra korting op de C5 omdat het nieuwe model er aan kwam .
En zo kregen we de kans om met ons budget een nieuwe auto te kopen.
Omdat we zelf rustige rijders zijn was het vermogen 110 pk voor ons ruim voldoende.
En het rijd ook nog eens zuinig , we haalde gemiddeld ruim 1:17.8 met een volle tank.
De C5 is een heerlijke ruime reiswagen en blinkt uit en door de vering die alle oneffenheden glad strijkt.
Ja we begrijpen nu waarom sommige mensen zeggen het is net een vliegend tapijt.

De C5 heeft me al die jaren en en al die kilometers nooit in de steek gelaten.
Het onderhoud wel altijd op tijd en bij de dealer uit laten voeren .
En buiten het normale onderhoud alleen banden en wat lampje,s als extra onkosten gehad maar dat heb je bij alle auto,s
En 1 keer hadden we wat last van het piepen van de remmen achter en dat is opgelost bij de 100000 km beurt.(remmen schoongemaakt).
Daarna geen last meer gehad van piepende remmen.

Voor ons het bewijs dat de fransen ook betrouwbare auto,s maken.
Maar zijn er nu nog wel slechte onbetrouwbare merken?
Denk dat je met goed onderhoud en een normaal rijgedrag en niet te vergeten een beetje geluk je heel ver komt .
Maar dat telt voor elk merk.
Lange afstanden zijn zelfs heerlijk en plezierig om in deze auto te rijden .
En niet te vergeten de stoelen zijn ook heerlijk comfortabel.

We zijn ondertussen al een aantal weken aan het kijken geweest voor weer een nieuwe auto.
En we hebben ook een aantal proefritten met andere merken gedaan zoals (Ford Focus en VW Golf)
Maar wij hebben toch weer gekozen voor Citroen.
Het is nu geworden het nieuwe model C4 1.6 hdi Tendance (2011)

9,5