Citroën C4 1.6 HDi 16V 110 Ligne Ambiance (2005)
Uitvoering | C4 1.6 HDi 16V 110 Ligne Ambiance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na 4 maanden levertijd staat onze zwarte C4 Ambiance 110pk eindelijk naast het huis.
Aangezien de auto zoveel opties standaard heeft, hebben wij er enkel een cd-wisselaar en een bluetooth systeem in laten plaatsen. Helaas niet met de stemherkenning en knopbediening via het stuur, terwijl wij deze wel besteld hadden. Citroën heeft deze optie uit het programma gehaald voor de Ambiance. Nadat er een een klacht is ingediend bij een andere dealer, er zit nu een totaal onwerkbare nokia bluetooth carkit in, is er een Parrot ingeplaatst welke overeenkomt met die van de originele optie, erg handig. Het probleem is hierbij naar behoren opgelost met dank aan onze dealer.
Het oude systeen is één van onze aankoopredenen geweest. Citroën dient dit systeem snel weer in de optie lijst te plaatsen. Het blijkt nu dat dit later wel ingebouwd had kunnen worden, maar de dealer wist dit niet.
De auto rijdt erg comfortabel, de stoelen zitten perfect enkel de leuning is niet traploos instelbaar om een echt goede houding voor het lichaam te krijgen.
Verder is ie erg zuinig 1000km op 60 liter. Voor de rest went alles snel in de auto, de cruise control heeft enige gewenning nodig, met name het limit gedeelte, welke ook nog eens gevaarlijk kan zijn bij ploteseling inhalen en je vergeet dat hij op 50 stond, de auto houdt dan behoorlijk in, deze functie wordt dus niet meer gebruikt in de stad.
Het was de lange levertijd absoluut waard.
De cd-wisselaar zit op een ideale plek onder de armsteun.
Verder een eerste controle beurt (2500km beurt) gehad waarbij de koppelingsplaten zijn afgesteld en de cd wisselaar is aangepast. Verder een erg fijne comfortabele en veilige auto, metname dankzij het ESP. (tijdens de sneeuw. Deze Citroën is en blijft een erg mooie auto om te zien en op het gebied van de afwerking en materiaalkeuze doet ie absoluut niet onder de afwerking van een Golf.
Ondanks alle problemen is en blijft het een erg fijne auto om mee te rijden. De bezoekjes aan de dealer zouden wel eist minder nodig/ niet nodig moeten zijn. De stoelen zitten heerlijk in vergelijking tot een duitser en de auto ziet er goed uit. Toch zal de volgende auto naar alle waarschijnlijkheid geen franse meer worden, of de kwaliteit moet sterk verbeteren.
Er zijn enkele onderdelen die vernieuwd zulen worden onder garantie:
Onderdelen van de cruise control, een nieuwe heatblower, deze maakte een behoorlijk lawaai bij het stationair lopen van de auto.
De cruise control heeft een storing welke enkele malen is voorgekomen Uit voorzorg sal er dus het een en ander worden vervangen.
De heatblower is reeds vernieuwd. Voor de rest niets dan positief commentaar op deze erg mooie auto en de zeer goede service van de dealer.
De cd-wisselaar is pas geleden vervangen aangezien hij kapot was.
Tevens is de auto vier keer teruggeroepen i.v.m. de airbags. Nieuwe software erop en je hebt weer een veilig gevoel.
De vloerbedekking aan de bestuurderskant is plotseling reeds bij 30000km kapot gescheurd. Deze is onlangs onder garantie geheel vernieuwd.
De verwarming aan de passagierszijde blaast enkel koude lucht en is naar alle waarschijnlijkheid aan vervanging toe. Het bleek een electronische fout te zijn.
De auto rijdt nog steeds super, geen problemen meer gehad.
update augustus 2007
Geen noemenswaardige problemen meer gehad. Het is wel zo dat als je overstapt van een Duits merk je aan kwaliteit moet inleveren. Maar het comfort maakt de meeste van deze punten meer dan goed.
Update maart 2008
De C4 rijdt nog steeds perfect, wel is te merken dat het op het gebied van de kwaliteit absoluut niet aan een vergelijkbare duitser kan tippen. Wel moet ik zeggen dat de nieuwe C5en picasso’s erg goed en degelijk in elkaar zitten.
De motor loopt heerlijk en vertoond geen kuren.
Na jaren plezier te hebben gehad werd het tijd voor een ander. het werd een Volvo C30 Start/STop Sport. De Citroën is een typische
(lees eigenzinnige) franse wagen met de daarbij bijkomende "problemen". De charme van deze fransman en het heerlijke comfort maakte dan ook veel goed van de kwaliteitsprobleempjes.
Het was het allemaal net niet. Wij hebben helaas geen C5 kunnen uitzoeken anders waren wij zeker bij Citroën gebleven.