Citroen C4 1.6 VTi Anniversaire (2010)
Uitvoering | C4 1.6 VTi Anniversaire |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Let’s gooooo
Toch maar de stoute schoenen aan getrokken.
We komen vanaf een C4 Picasso en zijn overgestapt naar een C4 berline. Waarom.... de Picasso beviel op zich wel alleen vonden we hem erg wankel en overhellend in bochten. Mede doordat ik een erg goede prijs heb gekregen door de smetteloze staat qua onderhoud, binnen en buitenkant weer gekozen voor ook een C4, maar dan de berline. Deze is 3 jaar nieuwer, zeer netjes qua onderhoud en binnen/ buitenkant en voorzien van bijna elke opties waaronder navigatie met nieuwe kaarten 2021. (Voor info mail me maar). Daarnaast rijd hij lekker stevig maar toch ook weer comfortabel en ligt fijner op de weg dan de Picasso. Die had erg de neiging om na te deinen. Qua onderhoud ben ik altijd duidelijk. Alles moet heel zijn en netjes werken, zo niet dan moet het gefixt worden. Citroen rijden kan komen met kwaaltjes en niet iedereen is er van gecharmeerd maar ik wel. Het is een 1.6 VTI motor en ik weet dat het misschien niet de verstandigste keus kan zijn ivm olie verbruik maar ja, ze heeft inmiddels al 163000 km gelopen en volgehouden. Wat betreft het olie verbruik en welke olie zijn de meningen over verdeeld. De een zweert alleen bij 5w30 en de ander zegt weer dat je 10w40 moet nemen want minder olie verlies. Dit komt van verschillende garages. Van Peugeot, Citroën tot vak garages.
Inmiddels nieuwe matte set, arm steun en kofferbak schaal besteld om af te maken, evenals chromen deur hendels. Mistlamp covers met Chrome staan op de planning.
Over paar weken krijgt ze een kleine beurt en kijken waar ze staat qua onderhoud.
Voor tips en tricks sta ik altijd open...
Word vervolgd.