Citroen C3 Pluriel 1.6 16V Caractère (2007)

autoreview

Citroen C3 Pluriel
Citroen C3 PlurielCitroen C3 PlurielCitroen C3 PlurielCitroen C3 PlurielCitroen C3 PlurielCitroen C3 PlurielCitroen C3 Pluriel

Signalement

UitvoeringC3 Pluriel 1.6 16V Caractère
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf68.817 km
KM-stand laatst89.000 km
Lezerswaardering: 55%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Oud en nieuw

 • 89.000 km

Nadat bij de vorige Pluriel de bediening van het dak niet meer volgens de verwachtingen verliep, ook niet na enkele dagen sleutelen en nieuwe onderdelen, werd het tijd voor iets anders.
Kiezen tussen een BX, een 16 TRS met automaat en dakje die vooral papa mooi en leuk vindt, of een andere Plu die de dames ook leuk vinden? En een cabrio is wel vrij verslavend...
Dus het werd toch weer een Pluriel. Waarschijnlijk de laatste want ze sterven uit, en daarom een chique uitvoering met leder, ECC en een 1.6 met automaat. En oh ja: een werkend dak!
Slechts 69.000 NAP- kilometers, een versleten lager LV en een niet werkend raam RA. Dat laatste zelf gedaan, t eerste laten doen. En daarna eigenlijk alleen regulier onderhoud gehad. Starten, rijden. En wennen aan die vreselijke sensodrive, want dat is niet altijd een feest.
Er zal een keer naar de rubbers van de ophanging gekeken moeten worden, die kraakt, maar ook dat is na 15 jaar eigenlijk normaal. En aangezien de basis gelijk is aan de gewone C3, de 206 en zo nog wat is dat niet heel bijzonder spul. En t dak werkt nog steeds!
Kortom: per saldo best blij mee !

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Citroën C3

Leaseplan
Citroen C3 PureTech 83 C-Series (5D/5H)
€ 374
 
DirectLease
Citroen C3 PureTech 83 C-Series (5D/5H)
€ 379
 
Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 408
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens