Citroën BX Break 16 TGI (1992)

autoreview

Signalement

UitvoeringBX Break 16 TGI
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf265.000 km
KM-stand laatst288.987 km
Lezerswaardering: 83%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

nieuwe veerbollen...

 • 288.987 km

...het is en blijft een genot, nieuwe veerbollen op onze 18 jaar jonge BX Break. Ik heb haar destijds gekocht om me door de verbouwing heen te vervoer met puin, zakken cement en stuc-mortel. Maar nu de verbouwing zijn einde naderd (ruim 1,5 jaar...) blijft de BX rijden... Na toch even nadenken, alle 5 de bolle laten vervangen. Bij een auto van deze leeftijd en deze km-stand is een reparatie van € 255,- toch niet niks. Verder heb ik zelf de riemen van de dynamo en de hydrauliekpomp vervangen, nu loopt echt alles weer als een zonnetje. Stiekem verheug ik me om na jaren van snelle TDI's en TSI's eens door Frankrijk te touren met onze BX 1.6 met pak-em-beet 90pk, géén airco en een vouwwagen erachter via de Route National. Lekker ouderwets op vakantie, zoals we dat vroeger deden. Neit dat er met mijn huidige auto van het werk iets mis is, verre van, maar dit is toch een béétje nostalgie...

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens