Citroën BX 19 TRD (1986)

autoreview

Citroën BX 19 TRD (1986)

Signalement

UitvoeringBX 19 TRD
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf52.096 km
KM-stand laatst53.343 km
Lezerswaardering: 85%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Kilometers vliegen voorbij

 • 53.343 km

Voor mijn werk had ik een lease-auto de Opel. Prima wagen, maar met het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, beëindigde ook het gebruik van de lease-auto. Dus viel ik terug op de oude schicht, de DS, ik dacht in het begin dat allemaal wel zou kunnen. Maar gaandeweg merkte ik toch wel dat er veel tijd, geld en energie in ging zitten. In combinatie met het starten van mijn eigen bedrijf was het nu tijd voor een moderne auto erbij. Zodat ik meer kan afwisselen!

Dat is de BX diesel automaat geworden. In de afgelopen drie weken heb ik zonder moeite en zonder noemenswaardige problemen 1250km afgelegd. Hetzelfde comfort als de DS, maar dan toch gemakkelijker dan de DS. Starten, lopen, rijden! Bij de DS is het toch wel vaak eerst even de olie, koelvloeistof, LHM controleren, een rondje om de auto maken, starten, omhoog laten komen, stukje vooruit, nog een keer een rondje om de auto, even op de plaats kijken voor rare vlekken en dan rijden. De BX is voor mij een moderne auto, zonder de poespas van bv. de Opel, dus gewoon een heerlijke eerlijke auto!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens