Citroën AX 15 First D (1994)

Citroen AX

UitvoeringAX 15 First D
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2005

Nadat ik mijn Renault Mégane tegen een boom parkeerde en hij total loss werd verklaard, was ik op zoek naar een goedkoop en zuinig autootje. Ik kwam al snel uit op een AX Diesel. Het werd een 1.5 diesel die ik in januari van dit jaar kocht met 280500 km op de teller. Het is een mooi rood autootje die gemiddeld 1:20 verbruikt. Goedkoop in de wegenbelasting (773 kg) en tot nu toe nog helemaal geen problemen gehad. Rijd er dagelijks mee naar school en werk en in het weekend 350 km heen en weer mee naar Duitsland. Dit is alles geen probleem voor mijn AX. Rijd er op de snelweg gemiddeld 120 km/u mee, maar hij trekt net zo makkelijk door naar de 140. Het is met zijn 1.5 liter 58 pk en 773 kg een vlot autootje!

Bij 285.500 was een verbindingdeel van de versnellingspook naar de versnellingsbak versleten, waardoor deze los schoot en ik niet meer kon schakelen. ANWB gebeld, had hem binnen 10 minuten weer (tijdelijk) gerepareerd. Volgende dag zelf even vervangen. kosten 18 euro!