Chrysler PT Cruiser 2.2 CRD Limited (2002)
Uitvoering | PT Cruiser 2.2 CRD Limited |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Wagen gekocht (mijn vader) onder invloed van mijn broer, die mijn vader al 2 keer een verkeerde wagen heeft doen kiezen. Hij was gek van het uiterlijk en heeft naar de rest niet gekeken. de wagen kwam full option, en het was een diesel. meer moest dat niet zijn.
Mijn vader is naar het buitenland getrokken en sindsdien rijden ik en mijn broer met deze wagen.
Op zich rijdt hij comfortabel, leren stoelen, cruise control, goeie muziekinstallatie. verbruik is aan de hoge kant: 8,5 liter op 100 km. Wegligging is slecht, veel te zware neus. je hebt wel het gevoel dat je goed optrekt maar als je cijfers ziet dan valt dit tegen. veel plaats van achter.
Ik wil in ieder geval nooit meer Chrysler rijden. Betalen lijk een gek om hem rijdende te houden, en altijd bang dat er weer iets nieuws stukgaat (rammelen, kraken)...
- direct na aanschaf: trillen in het stuur en hard naar rechts trekken. oorzaak was 1mm speling op wilnaaf (normaal 100% kwaliteitscontrole op dit onderdeel)
- Tot 3 keer drukcylinder van de koppeling kapot. fabricagefouten. 3x laten takelen
- linker draagarm voor moeten vervangen, was krom
- alle lichtjes in de middenconsole en dashbord systematisch uitgevallen. dealer zei 800 EUR want dashbord moest gedemonteerd. hebben het zelf gedaan, kosten 2 EUR
- laatst moesten silent blocks vervangen, laat ik ze vervangen, kort daarna klinkt er regelmatig een luide knal rechts vanvoor in de ophanging, vooral bij hard optrekken in 2de of remmen op ruw wegdek. naar garage geweest, niks gevonden. op technische controle ook geen probleem
- stuurpomp kreunt nu al een jaar lang, heb de hele tijd bang dat hij kapot gaat gaan.
Voor de rest gewoon onderhoud. proberen zoveel mogelijk zelf te doen want dealer is megaduur! De rest bij Midas laten doen. Daar werden ze gek van deze wagen omdat het verschrikkelijk moeilijk is om herstellingen of onderhoud te doen (daarom dealer zo duur?) ooit 2 uur gezeten eer ze er achter kwamen hoe de handrem moest bijgespannen worden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee