Chrysler Neon 2.0i 16V LE (2000)

Chrysler Neon
Chrysler NeonChrysler NeonChrysler NeonChrysler NeonChrysler Neon - interieur

UitvoeringNeon 2.0i 16V LE
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2003

Het is een fijne auto om in te rijden, comfortabel, stil, redelijke wegligging. Nadat ik de auto verlaagd heb met Eibach veren (1 inch) en iets bredere velgen en banden gemonteerd heb, is het weggedrag iets beter geworden.

Ook heb ik de auto laten chip-tunen. De motor is standaard een beetje traag, vooral met inhalen een beetje lastig.
Dit is nu een stuk verbeterd, al is het pas echt voelbaar vanaf de 3500rpm.
Omdat ik regelmatig korte afstanden rij, is het benzine verbruik wat aan de hoge kant (was voor het tunen al het geval), 1 op 9,5. Maar als ik langere afstanden rij, dan kom je makkelijk op 1 op 13, misschien wel dankzij de tuning!

De kofferbak is op zich wel groot, alleen is het jammer dat die wielkasten zover naar binnen staan. Als je iets mee wilt nemen, loop je eigenlijk altijd daar op vast.

Het is wel veel auto voor relatief weing geld. Alles zit erop en aan. Goede standaard geluidsinstallatie, airco, enz.

Ondanks alle positieve geluiden, zijn er ook wat problemen geweest met de auto. Eigenlijk begon het al binnen 2 weken nadat ik de auto gekocht had. Als ik bij een koude start wegreed, dan viel de auto helemaal stil na zo"n 100-200 meter. De motor stopt ermee, sturbekrachtiging stopt ermee, niet echt prettig. Echter als je hem daarna start, dan is er geen probleem meer. De auto is hiervoor teruggeweest bij de garage, waar ze niets konden vinden. Ook ben ik naar een officiële Chrysler dealer geweest, waar ook niks gevonden werd. Tot op de dag van vandaag zit het probleem nog in de auto. Heeft iemand hier ervaring mee?

Ook heb ik het voorraam laten vervangen, omdat er lekkage ontstond in de rechter onderhoek. Het interieur is hierdoor flink nat geweest, maar gelukkig is dat weer goed gekomen.

De raambediening van de rechterkant hapert soms.

7,0