Chrysler Grand Voyager 3.3i V6 Limited (2003)
Uitvoering | Grand Voyager 3.3i V6 Limited |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Een heerlijke auto! De Limited uitvoering heeft
natuurlijk alle extra’s die je maar kunt bedenken, zoals electrische schuifdeuren en achterklep, uitgebreide boardcomputer, leren interieur enz. enz. Dat is wel iets anders dan een kale 2.4 SE. De motor is natuurlijk ook fantastisch, het karakter en geluid. Toch viel de trekkracht in de vakantie met caravan in Oostenrijk me tegen in vergelijking met de vorige auto, de automaat zou meer versnellingen moeten hebben, stappen zijn nu echt te groot. Uiteraard lust de 6 pitter wel een slokje, gemiddeld 1: 7.5/8 ik snap ook niet dat de vorige eigenaar er geen LPG heeft laten inbouwen, aangezien ik er maar z’n 15000 km per jaar mee rijd, begin ik er maar niet aan.
Nog geen problemen mee gehad, ik merk wel dat veel mensen een vooroordeel hebben over Chrysler, en in het bijzonder de Voyager.Dit is mijn 3e Voyager, de eerste van bouwjaar 1994, de 3.0 SE op LPG gaf weleens problemen met rijden op gas, de zgn back-fire, voor de rest geen problemen, (wel heeft de eerste eigenaar de automaat bij 150000 laten reviseren) ingeruild bij 2400000 km, de vorige van 1999 ook geen enkel probleem, ingeruild bij 170000 km.
Ook het onderhoud is niet duur, distributieriem bij 2.4
(v.a. 1999) hoefde pas bij 166000 km te worden vervangen, en de ketting van de V6 hoeft helemaal nooit te worden vervangen!
Inmiddels zijn we 6000 km verder, auto heeft net grote beurt gehad,geen bijzondere onkosten. Het blijft geweldig rijden ! nog geen moment spijt gehad van deze aankoop.
Bij de pomp loop je wel ongeveer leeg, zuiniger dan 1: 7 red je gewoon niet, ik heb het er echter graag voor over.
Inmiddels weer 10000 km en APK verder, waarbij 4 banden vervangen moesten worden en de katalysator !, gelukkig gebruikte op de kop kunnen tikken. Verder geen enkel probleem gehad, ( veel mensen denken dat je met een Chrysler elke maand wel naar de garage moet vanwege problemen... ) Het blijft nog steeds een fantastische ervaring met z,n dikke motor
Inmiddels bijna op de 2 ton !! Nog steeds geen enkel probleem gehad ! met 1500 kg achter de trekhaak naar Zuid Frankrijk geweest, alles blijft het doen. Echt een heerlijke auto. Het blijft alleen heel jammer dat de automaat maar 3 versnellingen heeft + overdrive. Motor zou beter tot zijn recht komen met 5 verzetten, hij blijft gelukkig wel heel. Onderhoud is echt nihil, motor heeft geen distributiekettingen,
bougies en de verschillende soorten olieen bepalen grotendeels de prijs, Volgende beurt moeten wel alle schijven en blokken vervangen worden.