Chrysler Grand Voyager 2.4SE (1998)

UitvoeringGrand Voyager 2.4SE
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2011

Eerste ervaringen

Na opzoek te zijn gegaan voor een vervanger van mijn vorige auto (Focus Wagon), viel al snel mijn oog op een Voyager. Uiteindelijk is het deze Grand Voyager geworden met een Necam LPG G3 installatie.

Het is een heerlijke auto op de snelweg, bochtenwerk is beduidend minder te noemen. Misschien ook omdat het verschil met de wegligging van een Focus erg groot is.

Alles is aanwezig, zoals een Amerikaanse auto ook wel bekend staat. Een klokje op het dashboard is voor mij het enige wat ik mis.
Ruimte is ruim voldoende (7 personen) en helemaal als je de achterste banken eruit haalt of plat gooit.
Door de 2 LPG tanken onder de auto, is er wel het nadeel dat het reservewiel achterin ligt.

Enkele kleine problemen

In de eerste maand enkele problemen gehad die te zijn overzien (ondanks een 'zogenaamde' beurt bij aflevering!):
Te lichte accu, de juiste gemonteerd
Bougies en bougiekabels versleten, dus vervangen.
Gasverdeler vuil en stappenmotor hiervan niet helemaal in orde. Vervangen door een gereviseerde.
Uitlaat was niet helemaal gasdicht (gewoon prutswerk door degene die deze uitlaat had gemonteerd), nieuwe klemmen en montagepasta was voldoende.
Gaskabel vervangen

Na het vervangen van de gasverdeler rijdt de auto weer uitstekend op LPG, wilde eerst nog wat schokken bij optrekken en bij 80km/u. Het verbruik is ook gelijk omlaag gegaan naar 1:9 (snelweg en stad).

Handige vakantie auto

Het blijkt een zeer handige vakantie auto te zijn, achterste bank eruit en er ontstaat een zee van ruimte. Erg handig met twee kleine kinderen.
Verbruik op grote afstanden 1:10 op LPG. Vind de auto echter op benzine wel wat beter rijden. (was benzine maar goedkoper...)

Door veranderig van werk, waardoor er nog maar 1 auto nodig is, gaan we deze auto samen met een Ford Focus 1.6 16V die we ook nog hebben inruilen voor een Ford Focus Wagon uit 2005 of een Peugeot 307 Break uit 2005, beide diesel. Uiteindelijke keuze is nog niet gemaakt.

7,5