Chevrolet Aveo 1.2 LT (2013)

Chevrolet Aveo
Chevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet Aveo

UitvoeringAveo 1.2 LT
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Chevy Aveo

• 15 km

Wij zochten een opvolger nadat onze Suzuki Baleno zijn versnellingsbak stuk was, niet schakelen naar zijn 5e, moeilijk in 2 gaan.
Verder wel een betrouwbare auto maar flink wat gebruikerssporen over de jaren.
Goed een andere auto, wat te denken van een nieuwe, we rijden al jaren oude autos meestal goeie af en toe eens een slechte.
Nu zijn voor we een nieuwe gegaan, met 1 dochter van 5 en toen we aan het zoeken waren een dochter op komst.
Dus een 5 deurs was meer dan welkom, de auto is voor me vrouw dus niet te groot een leuke B segmenter, we zijn wel wezen kijken in het A segment maar die vielen stuk voor stuk af, voornamelijk de kofferruimte is echt niks in die klasse.

Een Clio, Polo, Rio, 208, Fiesta noem het maar op ze kosten allemaal een goeie 13.200 voor een instap 3 deurs model.
Ons budget was eigenlijk 14.000€ dus met optie 5 deurs was het eigenlijk al ver einde budget en dan hebben we een kale auto.
Dan eens verder shoppe dan de bekende merken, hoorend aan Chevrolet denk ik niet beter dan aan een Daewoo Nexia met een ander logotje.
Toch maar eens gaan luisteren wat ze ons kunnen bieden.
Er stond een heel leuke Aveo, kenteken van januari 2013, flinke korting erop en het was verre van een instapmodel.

Inmiddels zijn er 1300 kilometers verstreken, we zitten aan de 4e tankbeurt(we kregen 30liter bij aankoop).
Ik als de man des huize vind de 1200 motor niet super geweldig, ben zelf meer van minimaal 2 liter maar goed hij is van me vrouw en die kan er prima mee uit de voeten.
En toegegeven hij is vlot genoeg om met het verkeer mee te gaan, als je beetje boven de 2000 toeren blijft.
Verbruik voorlopig volgens de boordcomputer 7,1l op 100km, echter als we zelf gaan rekenen dus de afgelegde afstand op aantal liters komen we minimaal op 1 op 15. Voor ons zeer zuinig, ik hou er nu graag een beetje de gang in dat hij niet al te traag word. Ook mijn vrouw op het hart gedrukt netjes warm rijden en dan ff redelijk gassen, verbruik daalt wel na de 10.000km.

Dus concluderend bij ons gaan de kilometers niet zo heel hard ik denk 900 a 1000 per maand, we hopen nog lang met de Aveo te doen, tot nu toe prombleemloos.