Chevrolet Aveo 1.3D LT (2012) #2

Uitvoering | Aveo 1.3D LT |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Eerste kilometers
Auto aangeschaft om de looks (ja ik vind het een stoere auto....), En mijn ervaring met de dieselmotor die erin ligt (heb ooit een Fiat Punto EVO met dezelfde dieselmotor gehad).
Meteen na aanschaf afscheid genomen van de Landsail banden die eronder zaten (volgens de bandenboer zeil je daar zo de weg mee af....), deze vervangen door Vredestein banden. Ook meteen een beurt laten uitvoeren , waarbij bougies/gloeistiften en filterhuis zijn vervangen. Het motortje loopt direct een stuk fijner.
De 1.3 dieselmotor heeft wel een tijdje nodig om goed om temperatuur te komen, dus ik rijd hem rustig warm. Eenmaal op temperatuur loopt de motor heerlijk soepel. Na lange stukken rijden laat ik de auto nog even stationair draaien voordat ik hem uitzet (ooit ergens gelezen dat dat beter is voor de auto).
Verbruik zit ergens tussen de 1:22 en 1:23, waarbij ik veel 100 km-wegen rijd. Valt me absoluut niet tegen.
Zitcomfort vind ik ook prima, ik heb na lange ritten geen last van mijn rug, terwijl ik toch bijna 2 meter lang ben. Het aparte dashboard is prachtig en apart, en alle knoppen zitten op logische plekken.
Enige wat me een beetje tegenvalt is het geluidscomfort op slechte wegen (veelal klinkerweggetjes): je hoort erg veel geluid van buiten binnen komen.
Tot op heden erg tevreden met mijn Aveo, al ben ik nog maar ruim 2.000 km op weg. Op naar de volgende duizenden kilometers!
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Met 6.000 euro op zoek naar een occasion uit de budgethoek

Op zoek naar goedkope occasion met dieselmotor

Een licht-gekruide B-segmenter

Chevrolet Aveo 1.2 LS (2011)

Test: Chevrolet Aveo - Hyundai i20 - Kia Rio - Opel Corsa - Peugeot 206+