Cadillac Eldorado TC (1997)

Cadillac Eldorado TC (1997)

UitvoeringEldorado TC
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2010

Vliegend tapijt

Een vliegend tapijt!
Zo kan je deze auto noemen, razend snel maar wel enorm comfortabel!
Of je nou een sprintje wilt trekken bij het stoplicht of relaxed wilt cruisen over de snelwegen, alles kan met deze Cadillac.
Na een aantal jaar te hebben gereden in een Cadillac Seville STS uit 2004 vond ik het tijd voor een andere Cadillac.
De Eldorado heeft mij altijd al aangesproken, heb vaak auto's bezocht maar nooit een in een bijzondere (in de juistekleur) Eldorado tegen gekomen.
Totdat er dit jaar een bronze Eldorado tekoop stond, ik was opslag verliefd!
Buiten mijn Jeep die ik dagelijks gebruik is de Cadillac een leuk 'speeltje'.
Hij rijd fantastisch, als een echte Amerikaan!
Lekker dijnend over de weg, geen hobbeltje of kuilje voel je.
Kortom een echte Amerikaan.
Oke echt heel scherp is hij niet in de bochten maar ik vind dat het voor een Amerikaan nog best scherp is.

De Eldorado is voorzien van een 4.6 v8 Northstar die 305 pk leverd.
Een sprintje van 0 naar 100 doet hij in 6.5 seconen, en de topsnelheid zal rond de 240 a 250 km/pu liggen.

De auto is bijzonder luxe vanbinnen, zoals je van een Cadillac mag verwachten.
Achterin zit je als volwassenen erg goed en is de beenruimte voldoende.
Het afwerkings niveau en gebruikte materialen blijven helaas wel van Amerikaans niveau...
De auto is voorzien van een goede geluidsinstallatie van Bose en heeft een cd wisselaar voor 12 cd's.

Als je anoniem wilt tijden is dit niet de auto waarin je dat moet gaan doen.
Deze auto trekt enorm veel aandacht en zorgt voor veel duimen.
Alhoewel je van het uiterlijk wel moet houden.

Nog geen problemen na 600 km.

7,0