BMW Z4 Roadster sDrive35is Executive (2010) #3
Uitvoering | Z4 Roadster sDrive35is Executive |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Z4 3.5IS
Na verkoop van de 997S toch weer op zoek gegaan naar een cabrio die qua onderhoud en vaste lasten toch wat 'vriendelijker' is dan een Porsche. Uiteindelijk weer bij een BMW Z4 uitgekomen omdat ik hier al erg goede ervaringen mee had.
In September 2014 zag ik een 3.5IS met een lage kilometerstand staan in de juiste kleurstelling, spacegrau met bruin lederen interieur. Voorzien van alle belangrijke opties en volledig M uitgevoerd. Ook was de auto gechipt en voorzien van een sportuitlaat met instelbare kleppen. Proefritje gemaakt en nauurlijk verkocht(gekocht)...
Ik heb er sinds September zo'n 10.000 kilometer mee gereden en elke keer is het weer een feest. Ook met de kap gesloten. De auto heeft enorm veel vermogen. Volgens de papieren van de tuner zo'n 400PK. (385PK met chip + 15PK van de sportuitlaat)
Dit merk je! Zeker de acceleratie is verbluffend (ca. 4 sec van 0-100) maar ook tussensprintjes zijn echt van sportwagen niveau. Erg leuk, zolang je rechtdoor gaat. De wegligging is echt wel ok, maar natuurlijk niet zo goed als een 911.
Het geluid van de sportuitlaat is mooi, maar als je er rustig mee toert kan het gebrom wel eens als irritant ervaren worden. In de sportstand knalt ie er op los en geeft het wel iets extra's aan sportief rijden.
Tot zover geen klachten dus. Onderhoud heb ik nog niet gehad, maar ik verwacht hier niet teveel kosten. Problemen zijn er ook niet geweest de afgelopen 10.000 kilometer. Kwaliteit van de auto is goed en ook de afwerking van het interieur staat op hoog niveau.
Bij normaal gebruik rij ik 1 op 10, dus ook dat valt reuze mee.
Tot zover super tevreden en kan niet wachten tot de lente begint. Kap naar beneden en genieten maar.
PS: als ik me niet vergis staat er van deze auto al een review op autoweek van de vorige eigenaar. Die heeft er zo te lezen al even veel plezier van gehad.

BMW Z4 Roadster SDrive 35i automaat leer,navi, nieuwstaat
- 2009

BMW Z4 Roadster sDrive23i Sportaut. - Prof navi etc
- 2009

BMW Z4 Roadster SDrive23i Executive Navigatie Bluetooth Elektrische Sportstoel Cruise Control Alarm III Hifi Stuurwielverwarming
- 2011