BMW Z4 Roadster sDrive28i Executive (2012)

Gebruikersreview

BMW Z4 Roadster sDrive28i Executive (2012)

UitvoeringZ4 Roadster sDrive28i Executive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2020

Fijne gebruiksvriendelijke cabrio en coupé o

Na lang zoeken in Duitsland kwam ik mijn Z4 2.8i uiteindelijk tegen in België. Prachtige auto met handbak in het mooie champagne-achtige Orion Silver. Dit is de kleur zoals op de eerste persfoto's met daarbij een licht beige lederen interieur. Begeleid met een kloppend onderhoudsboekje met ruim 45.000 kn op de klok waar ik er in de afgelopen jaren er 20.000 bij heb mogen rijden. Ondanks de 2.8 indicatie is dit ook de N20 twin-turbo 2 liter, maar wel beter voorbereid op hogere vermogens met o.a sterkere zuigers. Dus na bezoek aan de PK-dokter begin 2021 is de Z4 gezegend met 304 Pk en 445 Nm iv de 245 Pk en 244 Nm. De standaard 17 inch velgen heb ik vervangen door 4 dezelfde 19 inch velgen. Eind 2023 nieuwe Falken Azenis FK520 Y gekocht. Met voor 225/35 en achter 255/30 dus wat breder achter zonder dat het een breedset is. Door de banden bij BetterTires te bestellen en lokaal te laten monteren kostte dit in totaal slechts 650 euro.
De Z4 is een heerlijke auto om te rijden als cabrio en ook als hardtop coupé.
In het begin heb ik een dakstoring gehad die bij de BMW specialist met een nieuwe sensor werd verholpen. Voor de rest alleen jaarlijkse service en APK en heb ik de beide dimlichten moeten vervangen die snel na kapot gingen. De H7 lampjes zijn simpel zelf te vervangen. Nadat ik begin dit jaar ruim 2 maanden in het buitenland was geweest was de accu geheel leeg en kapot. Probleem was dat ik niet bij de accu in de achterbak kon die electrisch wordt geopend. De auto te jumpstarten via de aansluitpunten voor lukte pas nadar deze ruim 10 minuten aan andere draaiende auto was aangesloten. Het vervangen zelf was eenvoudig met een Varta met dezelfde 70Ah, zodat de accu alleen moest worden geregistreerd en niet aangepast aan een andere Ah sterkte. Dit registreren heb ik, na wat uitzoekwerk, zelf gedaan met een standaard OBD 327 scanner en de Bimmer-tool lite app. Wel moest ik voor de regisrtatie functie een jaar abonnementje van 12 euro afsluiten, maar zonder registratie wordt de nieuwe accu geladen als een oude versleten accu waardoor de levensduur enorm beperkt wordt.
Het brandstofverbruik is sterk afhankelijk van het gebruik. Rustig toerend tussen 80 en 100 vind ik de Z4 zuinig met 1 op 20. Bij korte en intensieve ritjes kan het verbruik oplopen tot 1 op 8. Gemiddeld rij ik in de winter minder en kortere ritten en kom ik uit op 1 op 11,5 en zomers rond de 1 op 15 a 16.

Probleemloze kilometers

Huidige km stand is geen 45000 maar 66500.

10,0