BMW Z4 Roadster sDrive23i (2010) #2
Uitvoering | Z4 Roadster sDrive23i |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Een nieuw hoofdstuk
Na 8 jaar met heel erg veel plezier en zeer weinig kosten met onze Z3 1.9 16v gereden te hebben werd het tijd voor z'n opvolger.
Hij was 22 jaar oud maar nog steeds een mooie auto, met enige pijn afstand van gedaan, hebben er veel mee meegemaakt, was onze trouwauto
De wens naar een Z4 e89 was er al een tijd maar zoals het vaak gaat in het leven kwamen er regelmatig verstorende factoren tussendoor
Mijn vrouw haar wens was een Alpine witte, dus daar alle zoekcriteria op gericht.
Daarbij hadden wij een aantal andere wensen op ons lijstje
- bouwjaar van 2010
- 6 cilinder
- M-pakket
- M- onderstel
- iDrive
En....een Duitse auto, vaak beter onderhouden, compleet uitgevoerd en de prijzen tov Nederland liggen een stuk lager
April 2019, Autoscout.de
Mijn oog viel op deze beauty, maar had 1"probleem", hij was niet wit.........maar helemaal compleet, tot aan 19" aan toe...
Na mijn vrouw enigzins overtuigd te hebben een afspraak gemaakt
Koningsdag (achteraf m'n duurste) richting Mönchengladbach alwaar hij door een particulier aangeboden werd
Gestalt in een garage, onder een hoes veilig opgeborgen
De eigenaar, een echte poetser, deed hem weg omdat hij op zoek ging naar een 4-Zits BMW cabrio
De hoes ging er af, mijn vrouw ging glunderen en ik was verkocht....
Het gehele onderhoud op papier, alle rekeningen en voorgaande keurings rapporten erbij
Een week later de 4 op een trailer, in de dagen er na naar het RDW, BPM afgetikt, platen erop en volle bak genieten
We hebben de 4 nu een paar maanden
In de tussentijd is er rondom nieuw Michelin-rubber onder gegaan en een klasse 3 alarm ingebouwd
Alles functioneert feilloos
Rijden, in één woord fantastische
Bekijks, te over
Verbruik...., hobby's kosten geld
We rijden hem hoofdzakelijk de weekenden, door de week gaan we op in de grijze massa
Alles voelt, rijdt en functioneert zoals je van een auto van dit kaliber mag verwachten, solide, degelijk en kwalitatief hoogstaand
Wat staat er nu voor de deur;
Z4 e89
M-pakket interieur
M-pakket exterieur
M- onderstel
19" 326 dubbelspaak
De kleur / combinatie, nee, er zijn er weinig van
Vrouwlief is achteraf er gelukkig met de kleurswitch, het Hollands wagenpark is overwegend wit, grijs of zwart dus als je dan toch iets redelijk exclusiefs rijdt....
Als wij net zoveel plezier en rijgenot gaan beleven aan deze beauty al z'n voorganger gaan wij een hele "zonnige tijd" tegemoet

BMW Z4 Roadster sDrive23i Sportaut. - Prof navi etc
- 2009

BMW Z4 Roadster SDrive23i Executive Navigatie Bluetooth Elektrische Sportstoel Cruise Control Alarm III Hifi Stuurwielverwarming
- 2011

BMW Z4 Roadster 2.0i High Executive Navigatie+Bluetooth Sportstoel Cruise Control Stuurwielverwarmin Hifi PDC
- 2013