BMW X5 3.0d Executive (2002)
Uitvoering | X5 3.0d Executive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
De BMW X5 is een auto met een stoere uitstraling, wanneer je in deze auto rijdt dwing je respect af bij de medeweggebruikers (heb hiervoor ook gereden in een smart roadster en daar gaat het toch heel anders). De wegligging is zeker met 19 inch banden supergoed te noemen voor een auto van dit formaat en gewicht. Je kunt er hard mee door de bocht. Nadeel hiervan is dat de auto wat stoterig rijdt op oneffenheden. Op voornoemd minpunt na is de auto comfortabel, maar ik zou het geen prettige reiswagen willen noemen. Dan moet je er toch een hebben met luchtvering of smallere banden, deze winter komen er 17 inch winterbanden onder ben benieuwd hoe comfortabel dat is...
Na de beurt die ik de auto in het begin heb gegeven geen enkel probleem meer gehad.
3.0D motor doet gewoon zonder gezeur zijn werk.
Ik begin nu toch wat te wennen aan de hardere vering van de auto, en heb steeds meer plezier in deze auto. Zeker op de snelweg is het een auto die heel rustig zijn werk doet. Mijn vrouw vind het overzicht van de auto perfect, en de grootte is voor haar ook goed.
Een paar kleine dingen die vervangen moesten worden, koplampje defect, multi informatie display met pixeluitval, dit is een standaard probleem dat bmw schijnbaar maar niet kan verhelpen (of niet wil verhelpen) en 2 slechte injectoren van de dieselmotor. Alles met elkaar ong. 1000 euro. Wat voor een bmw van dit formaat normaal onderhoud is. Verder geen enkel probleem auto rijd zonder problemen, is een goede auto. Ben benieuwd hoe de auto deze winter rijd.