BMW X2 sDrive20i (2018)
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Maand in bezit
Na een dikke 5 jaar zonder enig probleem in een BMW E91 325i gereden te hebben de overstap gemaakt naar de BMW X2.
Toch een verrassing want zat te azen op een 335i-340i touring, dit toch niet gedaan i.v.m. weinig aanbod en de nieuwe G20 3-serie, weer direct een oud type.
Mijn vrouw was direct onder de indruk van het design van de X2 toen wij deze van de zomer bij BMW- welt zagen.
Ik vond de X2 ook heel mooi om te zien, maar voorwielaandrijving en geen 6 cilinder!
In Venlo stond een X2 te koop gebruikt door een BMW medewerker en af en toe ingezet als demo, deze X2 een gehele dag kunnen testen en dit beviel toch wel zeer goed, heel stil van binnen maar als je wat gas geeft een toch wel sportieve brom in de uitlaat, het zal natuurlijk nooit een 6-clinder worden.
Je kunt wel merken dat deze X2 weer dik 7 jaar jonger is dan de 3serie.
Voorzien van de meeste opties, M sport X zeer mooi in het zwart.
Inmiddels een maandje in bezit en hij bevalt zeer goed zal over een aantal maanden deze review verder uitbreiden.
half jaar in bezit
X2 inmiddels half jaar in bezit.
Auto bevalt heel goed.
Aantal maanden geleden 19 inch wintervelgen met banden aangeschaft, staan hem heel goed, zie foto.
Met de aflevering zou de dealer de type aanduiding verwijderen dit waren ze vergeten dus opnieuw afspraak gemaakt, helaas met verwijderen embleem achterklep beschadigd met verwijderen plaksel...grrrrrr.
Achterklep is gemaakt van kunststof en door te hard te polijsten is kunstof beschadigd, dealer voelde zich op zijn minst gezegd lullig, inmiddels is achterklep gespoten en als service een steenslag beschadiging voor weggewerkt.
Eerste probleem schuif/kanteldak doet niets meer, afspraak gemaakt opnieuw nulgesteld, zou komen dat temperatuur onder de 5 graden was raar want verduisterings gordijn deed het ook niet meer, sinds vorige week is het probleem terug, volgende week opnieuw een afspraak.
Een aantal weken geleden knipperlicht rechts defect, andere lampen zijn led behalve deze, gehele lichtunit moet er dan uit dealer raad aan om dit bij hun te laten doen, bij thuiskomst zie ik dat de bumper bovenop beschadigd is met 4 kleine puntjes, deze zijn afkomstig van de klikverbinding van de lichtunit, echt balen dit verwacht je niet bij de dealer.
Als service glascoating op de ramen cadeau gekregen.
De auto zelf bevalt heel goed met lekkere sportieve brom uit de uitlaat, de automaat 7 traps met dubbele koppeling schakelt gewelig je voelt er niets van.
Het is een leuke combinatie van wat hoger zitten, loop ook tegen de 50 en sportief rijplezier, zet je hem in de sportstand wil hij echt vooruit.
Wil hem nog wel een keer tunen 70 pk extra en 120nm!!.
Dan vervalt wel de garantie, dus kan nog wel wachten.
Verlaagd en frontsplitter
Bijna 2 jaar verder sinds de laatste ervaring, eigenlijk ook niet zo veel te melden.X2 bevalt heel goed je ziet ze weinig rijden.
Eind 2019 onderhoud afgekocht voor 5 jaar €799,-, mooie deal.
Ook afneembare trekhaak laten monteren.
Was bang dat ik de 6 cilinder zou gaan missen dit is niet het geval de 4 cilinder in combinatie met de dubbele koppeling automaat is een hele mooie combinatie.
Vorige week X2 laten verlagen met eibach veren( 2-3 cm) en een maxton design frontsplitter gemonteerd, staat hem heel goed( zie foto).
Veel agressievere neus gekregen samen met de zwarte nieren.
Kosten vallen reuze mee verbruik haalbaar van 1:16,5.
Van de andere kant boeit dat ook niet echt vorig jaar maar 6500km gereden met de X2, voornamelijk door covid.
Apple CarPlay en Tuning
X2 bijna 5 jaar in bezit, hij bevalt nog steeds erg goed.
Wilde al langer Apple CarPlay fullscreen laten installeren dit gisteren laten uitvoeren in Beek en Donk, werkt perfect heel blij mee.
Wat ik ook al langer wilde was de auto laten tunen, dit gisteren tegelijkertijd met de Apple CarPlay laten uitvoeren, wat een verschil zeg.
58pk erbij en 120Nm!!, dat merk je.
Ook toen de auto 5 jaar oud was onderhoud opnieuw afgekocht voor 5 jaar bij de BMW dealer, qua kosten altijd doen, mij koste het net zoveel als een kleine beurt
Verrassend onderhoud
Aantal weken gelden kwam mijn vrouw thuis van het werk, auto geeft een storingsmelding.
Zelf gaan kijken geeft hij geel waarschuwingslampje met melding "weldra aandrijving controleren".
Dacht O jee dat is niet goed, met collega OBD stekker aangesloten wat de melding betekend, error description Gear OIL: shelf live exceeded".
Contact opgenomen met mijn dealer, blijkt dat bij de 7-traps dubbele koppeling automaten olie vervangen moet worden om de zoveel tijd, auto berekend dit zelf.
Alleen raar dat dit via zo'n melding wordt aangegeven.
, las dat iemand anders met een X2 alleen de melding had laten resetten, dit lijkt me niet verstandig.
Dit vorige week laten uitvoeren, kosten 310 euro, viel me nog mee.
Bij de ZF 6 bak die ik hiervoor had zeiden ze altijd dat hoeft niet, ikzelf vindt het een goede zaak dat dit wel gedaan wordt nu.
Tijdens het onderhoud dagje IX1 mee gekregen, mooie en fijn rijdende auto.
Voor een particulier vind ik een EV nog niet interessant, zeker niet als MRB vanaf 2026 aangepast wordt, auto weegt bijna 2 ton.
Ten tweede bevalt onze X2 nog steeds heel goed, precies de juiste grote voor ons, verbruik is goed en je ziet ze weinig.
Na de tuning is hij alleen maar beter gaan bevallen, wat een kanon is het geworden, motor loopt ook soepeler en loopt mooier stationair.
Grootste afschrijving is geweest en nog 4 jaar OH afgekocht.
We rijden lekker verder met deze geweldige auto.