BMW M3 Competition (2005)

BMW M3 Competition (2005)

UitvoeringM3 Competition
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2011

Na lang zoeken in zowel Duitsland, Belgie en Nederland heb ik in maart een mooie en goed onderhouden M3 gevonden bij de lokale BMW Dealer. Het betreft hier een M3 Competition model. (kenners weten wel wat dit inhoud). De auto is altijd Dealer onderhouden met onderhoudsboekjes en alles erbij.
Bij aflevering werd ook netjes de eerstvolgende inspectiebeurt uitgevoerd wat in dit geval de Inspection 2 was. (kleppen stellen enz).

Na een testrit was ik meteen verkocht en wist ik al zeker dat dit de auto voor mij was. Omdat dit de 3e M3 met SMG bak was waarin ik heb gereden was het soepel schakelen ook zo onder de knie. Ondanks verschillende mensen mij een SMG bak afgeraden hebben moet ik na 7.000 km te hebben gereden zeggen dat deze versnellingsbak uitermate geschikt is voor deze sportieve auto.

Verbruik ligt bij mij gemiddeld op 1/7,4. Dit komt mede doordat ik veel binnendoor rij. Op de snelweg zal het verbruik gemiddeld op 1/10 liggen wat ik nog vind meevallen voor een auto met dit vermogen aangezien mijn vorige 328i een gemiddeld verbruik van 1/9 had.

Verbruik

Ben een weekendje weg geweest naar Frankrijk. Tijdens het 120 km/h rijden op de Belgische snelweg zat ik op een gemiddeld verbruik van 12 km/l. Hierna op de Franse snelweg het tempo wat opgevoerd tot 160 km/h. Nog wat rondgereden op de plaats van bestemming (vooral binnendoor). Bij terugkomst stond het gemiddeld verbruik op 9,7 km/l wat ik zeer netjes vind voor een dergelijke auto.

Schrapend geluid

Net terug van de dealer. Had af en toe een schrapend geluid rechtsachter. Bleek de ankerplaat te zijn die iets was verbogen (waarschijnlijk door een steen die ertegen was gekomen). Plaat is weer recht gebogen, verder werd me netjes verteld dat ik het profiel van de achterbanden in de gaten moest houden en dat er een litertje olie bijgevuld moest worden. Reparatie is netjes uitgevoerd onder garantie bij de Keram.