BMW M3 (2004)

Uitvoering | M3 |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na een maandenlange zoektocht en orientatie ben ik nu eigenaar van een mooie M3 e46 SMG in de kleur zwart 2 en bwj. 2004
Dit type BMW heeft altijd al op mijn verlanglijstje gestaan vanwege zijn zeer hoge prestaties voor wat betreft motor en stuureigenschappen.Ook het uiterlijk van deze absolute krachtpatser heb ik altijd zeer mooi gevonden; dik en gespierd,maar niet té overdreven.Nadat ik vorig jaar een puur rationele keuze had gemaakt voor een nieuwe 330i e90 High Executive,ben ik nu dus toch gegaan voor een mooie gebruikte M3 e46.
Eerlijk gezegd heeft mijn vorige BMW 330i e90 mij nooit kunnen geven wat ik eigenlijk wel had verwacht bij aankoop van deze toch niet al te langzame wagen.(zie ook review op deze website).Qua motorvermogen was het dik voor mekaar,maar qua sportiviteit en zeer zeker stuurgedrag en wegligging kon mijn 330i e90 absoluut niet tippen aan de fantastische wegligging en driveability van de M3 e46 die ik nu rij. Ook het uiterlijk van exterieur en vooral interieur spreken mij toch meer aan,en af en toe krijg ik (persoonlijk) het gevoel dat de e46 qua vormgeving en afwerking op een bijna hoger niveau staat dan de e90.
Natuurlijk is de M3 een wagen die qua nieuwprijs ook zeer stevig was,maar de rijeigenschappen en de fantastische motor rechtvaardigen dit toch wel vind ik.
Iedere dag weer verbaas ik mij over zijn fenomenale trekkracht en perfecte wegligging;dit is gewoon een circuitwagen die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. Ook heb ik tot nu toe zeer goede ervaringen met het SMG systeem (dit in tegenstelling tot misschien minder positieve meningen).Het systeem laat zich (na enige gewenning) zeer makkelijk bedienen en bij sportief rijden met drivelogic programma 5 is er met een handgeschakelde bak echt niet tegenop te schakelen.De sensatie en rijbelevenis van de M3 worden in mijn ogen op een nog hoger niveau gebracht door het SMG systeem.
Als de motor koud is merk je wel dat je te maken hebt met de kenmerken van een min of meer getunede motor, gezien het feit dat de M3 motor in koude ! staat niet altijd even soepeltjes en stil loopt.....Ook moest ik wel even wennen aan het bijna stofzuigerachtige geluid?? wat je de eerste 5 min.hoort als je M3 start. Dit geluid wordt veroorzaakt door de ronde zwarte kunststof unit onder de motorkap (soort vacuumpomp?) die zich naast het expansievat bevind.
Wel is het moeilijk om een goed en mooi exemplaar te vinden,want het is in Nederland dun bezaaid met goede en eerlijke gebruikte M3,s met historie.Vindt je een nette,dan zit er ook meteen een stevige prijs aan vast....!!
Tot nu toe geen problemen geconstateerd.
Enigste probleemje was dat de hoorn van het alarmsysteem defect bleek te zijn waardoor nieuwe SCM/TNO certificering/keuring niet mogelijk was...

BMW 3-serie Touring 335i High Executive E91 | 72.000KM | HiFi Professional | Sport Seats | Navigation Professional
- 2006

BMW 325i Business Line automaat apk 04-07-2026 inruil mogelijk nap