BMW i5 eDrive40 (2026)

Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Mijn 1e BMW

• 52 km

Vandaag mijn eerste BMW opgehaald: een BMW i5 eDrive40.

Hiervoor heb ik al elektrisch gereden (Tesla Model Y, VW ID.4 en momenteel een Smart #3 als tweede auto), dus ik stap niet blanco in. Juist daarom ben ik benieuwd hoe deze i5 zich zal verhouden.

Waarom deze keuze?
De i4 vond ik te klein en te laag voor mijn gebruik. De Mercedes EQE sprak me qua design totaal niet aan. De Tesla Model S is inmiddels een wat ouder model en bovendien flink duurder. Als je dan "premium" wil (ix3, GLC eq en EX60 waren te laat en en veel duurder dan deze voorraad i5), dan kom je al snel bij de i5 uit.

Mijn uitvoering:
Sapphire zwart, 20 inch lichtmetalen velgen, M Sport, M Sport Pro pakket, extra getint glas, comfortpakket, Bowens en Wilkins, panoramadak en trekhaak. Optisch precies zoals ik ’m wil: strak en sportief, maar nog steeds representatief zakelijk.

Aflevering bij Story Waalwijk was netjes en efficiënt. Geen poeha, gewoon goed geregeld.

Eerste rij-indruk:
Wat meteen opvalt is hoe “volwassen” deze auto aanvoelt. Stil natuurlijk, maar vooral ook rustig in gedrag. Geen overdaad aan piepjes, correcties of bemoeizuchtige systemen zoals je bij sommige EV’s ziet. Je stapt in en het voelt direct vertrouwd.

De komende maanden ga ik de auto serieus gebruiken:
– Roadtrip Zuid-Frankrijk
– Trip naar Oostenrijk (Red Bull Ring, Formule 1)
– En veel zakelijke kilometers in Nederland

Dus genoeg gelegenheid om ‘m te testen op lange afstanden, comfort en laden in het buitenland.

Ik zal hier regelmatig updates plaatsen over:
– Rijgedrag en comfort
– Praktisch gebruik (zakelijk vs. privé)
– Actieradius en laadervaring
– Wat positief opvalt, maar ook wat tegenvalt

Eerste kritische noot:
In deze prijsklasse verwacht je eigenlijk volledige uitrusting. Het verbaasde me dat zaken als een elektrisch bedienbare achterklep en stuurwielverwarming ontbreken. Geen dealbreakers, maar wel opvallend.

Wordt vervolgd.