BMW 535i Touring High Executive (2010)

BMW 535i Touring High Executive (2010)

Uitvoering535i Touring High Executive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2015

Plezier en een gezin. Het kan samen

Na heeeel veel plezier gehad te hebben met een 335i Cabrio heb ik gekozen voor een familie auto, maar met dezelfde motor
Deze motor is altijd een favoriet van mij geweest. Snel, krachtig en je kan nog zuinig rijden ook.

Normaal gesproken verkoop ik een auto als deze rond de 100.000 km komt, maar aangezien ik deze BMW onderhouden auto bij BMW onder premium garantie kon kopen (24 maanden garantie), heb ik mijn hart gevolgt en niet mijn verstand.

Ik was op zoek naar bepaalde opties die er deze keer op moesten zitten:
- actieve cruise control (radar)
- uitbreide navigatie
- panorama dak
- head up display
- M-onderstel
- uitgbreide audio

Dat was helaas niet makkelijk te vinden. Maar na een paar weken had ik opeens deze auto gevonden. Die had alles wat ik op mijn lijstje had staan + veel meer. Deze auto heeft ook:
- de meest uitgebreide audio met 12 speakers
- DVD spelers / schermpjes achterin
- 4 zone climate control
- 360 graden camera
- automatisch parkeren
- afstelbaar onderstel
etc.

Mijn eerste ritje met mijn 335i in mijn achterhoofd viel behoorlijk tegen. Begrijp me niet verkeerd, maar de ervaring van de 535i vs 335i was totaal anders. JA, de auto is net zo snel (verschil in de auto's is ca. 40kg). Maar de 535i is super stil. Zowel van buiten als van binnen en dus heb je geen gevoel van snelheid.
In de head-up display vliegen de klimmende km's om je oren, maar het lijkt heel langzaam te gaan. Bummer! :-(

Verder is de auto super strak en is het sturen en de wegligging echt veeeel beter dan met de 335i.

Als ik wat meer km's heb gereden, dan zal ik een langere update posten.

15.000 km verder

Inmiddels heb ik 15.000 km gereden waarvan ook enkele hele lange stukken. Het is echt een super fijne auto en elke keer als ik de auto zie, dan heb ik zin om te gaan rijden

Problemen:
Ik vrijwel vanaf het begin een lichte trilling in de auto gehad. BMW gebeld omdat ik 24 maanden premium garantie heb. Die hebben de auto opgehaald en een leenauto laten staan. Na onderzoek zat er in beide achtervelgen een lichte afwijking.
De velgen zijn 21" en echt super gevoellig. Onder garantie hebben ze 2 nieuwe velgen gekocht en dat heeft het probleem verholpen.

Zelden tot nooit schakel ik zelf met de flippers, maar het is af en toe gewoon leuk om mee te spelen
Nu ik veel met de auto heb gereden, zou ik eigenlijk nooit meer zonder head-up display willen rijden alsmede actieve cruisecontrol. Echt super fijn en rustgevend.

Verder zit de auto echt vol met cameras. Camera's in de voor schermen voorbij de voorwielen om om de hoek te kunnen kijken, camera achter en 1 optie die ik heel veel gebruik en dat is de bird view. Dan kijk je naar de grond van boven. Super handig om met dit formaat velgen te parkeren.

Het automatisch parkeren heb ik 3 keer gebruikt, maar meer voor de fun dan dat je er aan denkt dat je het hebt.

Teleurstelling:
Wat ik een beetje een teleurstelling vind, is het verbruik. Met mijn vorige 335i cabrio die 40kg lichter was kon ik makkelijk 1:10 rijden. Met deze auto die op papier zuiniger moet zijn dankzij beter stroomlijning en een 8-traps automaat, verbruik ik aanzienlijk meer.
Mijn gemiddelde over ca. 25 tank beurten is 1liter : 8,4km
Wellicht dat de grote velgen en enorme breede banden hier een invloed op hebben.
Geluid van de auto is bijna niet te horen. Ze hadden best dat kleppen systeem in de uitlaat mogen monteren, Het geluid van een geblazen 535i is in een 335i echt velen malen mooier

Verder een heerlijke auto voor de korte en de lange rit.
Dankzij het DVD systeem ook heerlijk voor lange stukken met kinderen achterin :)