BMW 530e xDrive Touring Business Edition Plus (2022) #2
Uitvoering | 530e xDrive Touring Business Edition Plus |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Veel beter wordt 't niet
Na 4 jaar met veel plezier in een BMW X1 25i te hebben gereden, werd het tijd voor een waardige opvolger. Deze moest minstens zo fijn rijden als de X1 en onze caravan van 1700 kilo weer met veel gemak kunnen trekken. Heel even aan een Volvo XC 60, Mazda CX 60 of Ford Kuga gedacht, maar vrouwlief wees deze resoluut van de hand. Het moest simpelweg weer een BMW worden. Het laatste model X1 echter vinden we beide niet goed geslaagd. Het dashboard is zoals bij zoveel nieuwe modellen tegenwoordig verworden tot een computerscherm, de ruimte achterin is krapper geworden en de fijne iDrive is verdwenen. Het voorlaatste model X3 vonden we beide mooi, maar zo ook de voorlaatste 5 serie touring (G31). Na verschillende dealers te hebben bezocht en de X3 en 5 met elkaar te hebben vergeleken en uiteraard Autoweek reviews te hebben gelezen, is het uiteindelijk een 530E Xdrive uit 2022 met de juiste opties geworden en nog met jawel; gewone knoppen om te bedienen. Vanaf de eerste rit denk ik man-oh-man, wat is dit een heerlijke rijders auto. Freude am Fahren in optima forma. Waar ik in de X1 met regelmaat een glimlach op mijn gezicht kreeg, krijg ik 'm er nu helemaal niet meer af en blijf ik maar denken "veel beter wordt 't niet". Zodra ik wat meer kilometers heb gemaakt, plaats ik een update.

BMW 5-serie Touring 530e High Executive M-sport | Incl. 12 maanden garantie | Assisted driving | 360° camera | Stoel/stuur verwarming | Stoelventilatie | Schuif/kantel dak | Apple carplay/Android auto | Virtual cockpit | Harman/Kardon audio |
- 2021

BMW 530e M-Sport Pro | Pano | HUD | Sfeerverlichting |