BMW 530d Touring High Executive (2011) #2

BMW 5-serie Touring
BMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie Touring 2010BMW 5-serie Touring 2010BMW 5-serie Touring 2010BMW 5-serie Touring 2010BMW 5-serie Touring 2010BMW 5-serie Touring 2010BMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serieBMW 5-serie TouringBMW 5-serie Touring

Uitvoering530d Touring High Executive
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

eerste kilometers

Heb deze auto nu bijna 4 maanden en bevalt me werkelijk prima. Het is een genot om hier in te rijden. Heerlijke motor met superkoppel en werkelijk geweldige automaat. Heb hem al flink kunnen testen in Duitsland.
In de sportstand is de versnellingsbak heerlijk fel en in de comfortstand prima voor het drukkere verkeer. In het echte filerijden zet ik hem zelfs in de ecostand; de bak schakelt dan rustiger en op lagere toeren.
Optrekken is echt kicken!
Verbruik val me reuze mee. In dagelijks woon-werkverkeer (45 minuten over 50 km) zo'n 7,0 liter/100 km. Kortere ritten vanzelfsprekend wat minder zuinig en Duitsland gaat al snel rond de 10 l/100 km
Interieur is leer (oyster/schwarz) met sportstoelen heerlijk comfortabel (stoelverwarming en verstelbare lendensteun). Achterbank ruim genoeg voor 3 kinders (waarvan 2 met zitverhogers).
Alles voelt zeer degelijk en de hoogwaardige kwaliteit straalt er vanaf, zoals te verwachten bij BMW.
Navigatie bevalt goed. Splitscreen is zeer handig en op harde schijf kan muziek worden gezet. Synchroniseren van telefoon en handsfree werken prima.
Windgeruis is mij inderdaad ook al wel opgevallen en gevoeligheid met harde wind komt me ook bekend voor. Al vind ik het binnen de perken blijven, maar een verbeterpuntje voor de volgende versie zou dit wel kunnen zijn.
Exterieur ziet er prachtig uit. Heb gekozen voor Havanna metallic. Komt weinig voor en is eens wat anders dan zwart of grijs. Zeer mooi en chic, vooral in de zon. Past prima bij leren oyster stoelen.
Al met al tot nu toe zeer tevreden.

10,0