BMW 530d touring Executive (2001) #10

BMW 5-serie touring
BMW 5-serie touringBMW 5-serie touringBMW 5-serie touringBMW 5-serie touringBMW 5-serieBMW 5-serie

Uitvoering530d touring Executive
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2006

Afscheid auto

Na ongeveer 5,5 jaar BMW gereden te hebben komt er nu een nieuw tijdperk.

BMW was en zal altijd mijn droomauto blijven.

In 2006 de stoute schoenen aangetrokken. Ik hoorde dat er ergens een BMW 530D stond. Deze zou geimporteerd zijn uit Duitsland maar 100% in orde zijn. Tevens zou deze rijkelijk uitgerust zijn.

Vervolgens wezen kijken in Hillegom. En toen ik hem zag was ik meteen verkocht. Wat een auto. Precies zoals hij voldeed aan mijn verwachtingen. (foto's volgen nog). Open schuif/kanteldak, breed navigatiesysteem met TV. Helaas bleek dat analoog te zijn en dat werd net in NL afgeschaft. Jammer. Tevens voorzien van lederenbekleding, standkachel (echt ideaal), xenosverlichting, electrisch bedienbare achterklep etc etc.
Wat er echter niet op zat was een afneembare trekhaak. Deze in de onderhandeling mee laten nemen.

Wat me opviel was de trekkracht en acceleratie. Wat een vermogen heeft die auto. Fantastisch. Hij mocht volgens het boekje 2000 kg trekken. Mede omdat het een automaat is. Het dat het een automaat is beviel mij ook meer dan prima. Heerlijke automaat!!! Nooit meer anders dacht ik toen. Laten keuren door Dekra. Die hadden alleen iets van dat er iets niet zou kloppen met de automaat. De dealer gaf aan dat het helemaal niet klopte. De automaat was 100%. Uiteindelijk voor mijn geruststelling heeft hij daar uit coulance een half jaar garantie op gegeven. Later bleek wel dat de airco het niet deed. Vervolgens laten testen bij mij in de buurt. Bleek deze helemaal leeg te zijn. Dus vergeten te vullen door de dealer.

Toen ik de auto in mijn bezit had heb ik aardig wat km met heel veel plezier gereden. Wat een genot. Wat me opviel aan zo'n grote auto is de relatief kleine ruimte op de achterbank. Dat is gewoon niet meer leuk.

De grootste posten van deze auto was bij 190.000 km een nieuwe turbo. Voor de rest weinig kosten aan de auto gehad. Ik heb het gevoel dat hij nog wel jaren lang mee kan. Dat werd ook nog eens bevestigd door een APK keurmeester. Hij vertelde dat de auto in hele goede conditie was.

Maar ja, toen bood zich de mogelijkheid om een nieuwe auto op naam van de zaak aan te schaffen. Helaas heeft BMW vanaf de 5 serie geen 20% bijtelling. Derhalve op zoek gegaan naar een wat grotere auto. De nieuwe Audi A4 vond ik er fantastisch uit zien. Echter daar was nog minder ruimte op de achterbank.
Uit eindelijk zijn we gevallen voor een Skoda Superb. Lekker zuinig, 1.6 tdi Greenline, goed uitgerust en heel veel ruimte achter in. Zeeen van ruimte. Je krijgt de neiging om liever achterin te zitten dan voorin. Perfecte auto dus voor ons met een gezin, maar ook als je regelmatig mensen mee neemt. Vrijdag 23 maart 2012 wordt hij afgeleverd. Dus dit hoofdstuk ga ik met gemengde gevoelens helaas sluiten. Een auto uit 2001 die nog zo fijn rijdt en er nog zo up to date uit ziet. Chapeau voor BMW !!!