BMW 528i Executive (1998) #2
Uitvoering | 528i Executive |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Met enige trots hier een review van mijn BMW 528i Executive welke tot nu toe ontbrak in
de geweldige, informatieve en bevestigende longlist van reviews hier op Autoweek.nl.
Ik bedoel dan natuurlijk de BMW list.
Ben sinds 3 weken in het bezit van dit rijgenot van onze, sinds 50 jaar erg vriendelijk geworden, oosterburen. Was altijd frans georienteerd qua auto’s maar wat een geweldige autobouwers bij BMW (zucht). Na deze bijzondere weken al totaal verknocht aan dit brok ijzer waar toch zeker minstens 2 grote Caterpillar keepladers met ijzererts ten grondslag hebben gelegen.
Hoe, wat en waarom?
Op weg naar een goede vriend die overigens een BMW 540i ((4.4 Ltr.)baas boven baas)) in zijn bezit heeft zag ik in mijn ooghoeken deze, in uitstekende staat verkerende, beamer(U.S.) bij een autobedrijf staan. Viel op omdat hij zwart was. Zaterdagmiddag tegen sluitingstijd toch maar even geparkeerd en rond de auto gewandeld.
Direct verkocht (emotioneel dus) terwijl de planning was om mijn trouwe Megane Coupe 2.0 nog wat(vele) kilometers te geven.
Hoor de garagehouder nog zeggen,.. aan de prijs doe ik niets want als ze hem eenmaal hebben gezien is hij snel verkocht.
Twee weekjes later ging ik over tot de aanschaf. Drie dagen later en hij was aan mijn neus voorbij gegaan begreep ik van de garagehouder tijdens het ophalen.
Duidelijk zal zijn is dat nu het waarom komt en tevens mijn ervaring qua rijeigenschappen. Gromgrom...
voldoende voor jullie?. Voor mij en de kenners van de 6-cilinder in lijn wel denk ik zo. Wat een topper qua techniek en de natuurlijke balans van de 6 zuigers op een rij. Jammerlijke van een ander toch kwalitatief hoogstandje bij BMW’s is dat je de motor haast niet hoort door de afwerking en geluidsisolatie. Nietemin heb ik ’noch immer’ de muziek aan staan omdat het gewillige geluid (gromgrom) m’n hart sneller doet kloppen.
Over 193Pk en 280Nm gekoppeld aan een 5-traps automaat met geweldige tiptronic kan ik zeggen dat het een niet te onderschatten auto is. De kracht in de midrange van
de toeren is continue en erg sterk.
De tiptronic geeft je (gelukkkig) de mogelijkheid om snel en direkt in elk gewenst toerental mee te doen voor, tja misschien wel een podium tijdens de Le Mans (overdreven) haha.
Ik vind dit type de balans tussen Sport en Economisch verantwoord.
Een echte benchmark als toevoeging aan deze review heb ik na 3 weken natuurlijk niet maar zal blijven updaten zodat een ieder die een review van een BMW 528i wil lezen
niet teleurgesteld zal zijn.
De foto wordt nog vervangen door nieuwe. De review zal ik nog aanpassen tot een juist beeld van de 528i Executive.
Nog niets maar dat werd al verklaard.