BMW 525tds Touring Executive (1992)
| Uitvoering | 525tds Touring Executive |
| Versnellingen | 5, Automaat |
| Bouwjaar | 1992 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 241.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds 1998 rijd ik BMW. Begonnen met een 320i uit ’84 via een 320i uit ’89 naar een 524td uit’90 en nu een 525tds Touring Automaat uit ’92.
Gezien ik sinds begin vorig jaar vanwege mijn werk een kleine 200 kilometer per dag ging rijden, wilde ik overgaan op diesel. Gas is bij mij nooit een optie geweest. Ten eerste omdat gas niet op de 6-cilinder van BMW kan. Althans niet zonder problemen. En gezien ik de soeplesse van de 6-cilinder lijn niet wou missen, ben ik gaan kijken naar een diesel. Zo kwam ik aan de 524td.
Aangezien er aan de 524td hoge kosten aan zaten te komen, die had er inmiddels ook alweer 425.000km op zitten. Waarvan 70.000 in het laatste jaar door mij.
Mijn huidige BMW is een genot om te mogen besturen. De kilometers die ik rij, zijn bijna allemaal op de snelweg. Vandaar dat ook voor een automaat heb gekozen. En het is een touring geworden vanwege de ruimte en het model. Tevens is ’ie voorzien van Cruise-Control.
Ofwel: BMW maakt autorijden GEWELDIG!! Freude am Fahren!! Joy of Driving!!
Tot nu toe nog geen problemen geweest, op nieuwe banden na. Heb hem nu 4 maanden en alweer bijna 20.000km gereden.
Verder moet ik toch zeggen dat ik de kosten voor een BMW wel vind meevallen. BMW is niet de goedkoopste auto. Maar een Opel Astra, dat is onze 2de auto, ook niet! Bij de BMW en de Opel ben ik ongeveer even veel geld kwijt voor een uitlaat bij de Kwik-Fit!