AutoWeek.nl heeft je steun nodig

BMW 525i Touring Executive (1992)

BMW 5-serie Touring - interieur
BMW 5-serie Touring - interieur

Uitvoering525i Touring Executive
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf1999

Het was even zoeken om een dergelijk auto (executive met airco)in benzine uitvoering te vinden. Maar het was de zoektocht van een jaar waard. Het is een prima reiswagen; of je er alleen inzit of met je hele gezin (5 personen) hij zoeft heerlijk over de weg. De wagen presteert met deze motor / bak combinatie prima. Natuurlijk is hij met zijn wagengewicht van bijna 1600kg niet de allersnelste bij de stoplichtsprint; maar als hij op gang is...
De zes in lijn is perfect; loopt als een tierelier met een prachtige sound. Of je nu in de stad rijdt of op autobaansnelheid reist, het rijdt fantastisch.
Alles voelt stevig en betrouwbaar aan. De auto is er op gebouwd om lang plezier van te hebben.
Roest kent deze auto niet.
Alles dan naar wens? Bijna. Al eens een stadslichtlampje vervangen? Leuk priegelwerkje.
Een minpuntje is verder de betrekkelijk geringe toegestane kogeldruk.

In verhouding tot de leeftijd en kilometerstand van deze auto zijn er geen noemswaardige problemen geweest. Pech gehad met een lekke koelslang (1e vakantiedag) en vervolgens lekke radiator (5e vakantiedag). Ook heeft de dynamo het op een gegeven moment begeven. Kan gebeuren met deze leeftijd en bijna 300.000km op te teller.

Het enige echte zwakke punt van de auto is de doorvoer van de bedrading langs de scharnierconstructie van de achterklep. Die bedrading gaat naar verloop van tijd breken met als gevolg dat enkele functies uitvallen. Zo kan dan de elektrische ontgrendeling van die klep of achterruit haperen. Inmiddels heb ik de bedrading vervangen door soepel luidsprekerssnoer.

Een ander punt van aandacht zijn de voorremmen. Deze zijn niet geheel vlak meer. Ook is er enige speling in het stuurhuis.
Tenslotte blijkt de airco een zeer aangename, maar onderhoudsgevoelige (=dure) accessoire te zijn.

7,0

Sub-reacties inklappen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.