BMW 523i (1997)

Uitvoering | 523i |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste Kilometers...
Voordat ik begin met mijn verslag eerst een beetje achtergrond waarom ik heb besloten om een review te geven. Al enige tijd (jaren zelfs) ben ik een (spooklid) van de Autoweek website. Dat wilt zeggen dat ik veel op de website lees qua reviews etc maar nooit lid was, tot sinds kort...
En ik moet zeggen dat de merk uit Beieren me weer weet te imponeren, terwijl ik vroeger droomde van een Leuke Mercedes bij mn voordeur met de prachtige logo op de motorkap (Wil ik nog steeds maar liever als ik een gezin heb, vraag niet waarom haha)
Dit review betreft mijn e39 5 serie uit 97, mijn 7e auto en mijn 2e auto afkomstig uit Beieren.
En ik wil beginnen met zeggen "Wauw" wat een auto!! De luxe uitstraling, de comfort, de snelheid.. voor mij is het niet te geloven dat zo een groot auto toch behendig en rap kan zijn. Moet je nagaan dat ik mijn vorige auto (316 coupe) al een heel wereld van verschil vond, voordat ik van Japans naar Duits rijden ging... Nou de E39 liet mijn E36 voelen als een kartautotje terwijl ik toch best gesteld was op mijn E36 (Blue Ivy Carter, ja ik geef ze namen haha)pff..
Maar enfin op Woensdag 7 Mei ging ik maar op afspraak kijken in een dorp vlakbij Almelo (Nooit geweest en ze hebben volgens mij iemand zoals ik, van de Randstad volgens ook niet vaak gezien). Maar maakt niet uit, ik kwam daar dus aangereden na werk, in mn eentje (wat niet slim is gezien je "verliefd" kan worden op de auto, waardoor je dus dingen over het hoofd ziet.) Maar daar stond ze dan, beetje onder de bladeren van de boom waar ze onder stond, maar onder dat vuil zag ik een mooi mooi moooie E39, die ik toch moest hebben. Niet zonder natuurlijk een proefrit en "inspectie". En hier begon het al.. Het eerste gevoel (Wat ik dacht dat ik alleen bij mn E36 had), "Freude am fahren" het euforisch gevoel om in een Germaanse bak te zitten met NOG meer comfort, NOG meer luxe en dan ook NOG meer snelheid... Nja je kan zeggen dat als de E36 mijn eerste liefde was, dit toch wel mijn meest intense liefde (tot nu toe?) is. Begrijp me niet verkeerd ik heb in genoeg auto's gereden etc, maar het feit dat deze VAN MIJ en OP MIJN NAAM staat is toch anders.. ook de groote binnen (in vergelijking met mijn E36) was voor mij toch pluspunt, naast de kleine dingen zoals Pixel in scherm(Bekend probleem, kan iemand me hiermee helpen?), Ramen RV en LA die het niet deden raakte me gewoon niet.. ik MOEST en ZOU deze auto meenemen zolang de motor goed klinkt en lekker rijd.. EN jonge dat deed ze..
Radiateur was vervangen en Waterpomp (+Stang?) met een km stand van 227.000 in vergelijk met mijn E36 Met 293.000 was de keuze voor mij duidelijk.. Misschien (iets) duurder rijden maar wel veel lekkerder, sneller, ruimer, ben nog jong en moet kunnen genieten al zeg ik het zelf haha.
En toen kwam de dag.. Donderdag.. 8 Mei.. Ik kon maar slecht slapen, het leek alsof ik een examen moest afleggen. Ik was gewoon zenuwachtig omdat het voor mij lijkt alsof ik een nieuw lid in huis neem, waarvan ik eigenlijk niet weet of ze te vetrouwen is.. maja haar uiterlijk en feeling lag goed dus waarom halfleeg denken ipv halfvol haha (optimist ben ik ja). Maar na werk (tussen mn pauze papieren over laten schrijven, sterker nog ik was die dag TE VROEG op werk, wat mn zelden overkomt haha) dus maar de Bimmer ophalen (met de trein, niet zonder een boete.. Stupid NS -_-'). Dit was het dan.. hierna kan ik niet meer terug, dus ff alles weer ff nagekeken en maar ff weer een testrit. Nou.. het gevoel kwam weer terug, glimlach werd breder, het kind in me kwam tot leven als toen met de e36 en ik wist weer waarom ik dit kolos van een bolide wil. En WEG was ik met de auto..
Onderweg naar huis maar op cruise control naar huis ivm zware regenval, wel heel ff de gas erop en pffff i like it haha..
Ik kwam dus thuis aan, even voor de afscheid maar de E39 naast Blue Ivy gezet, voor een fototje (volgt nog)
In de weekend even langs mijn sociale kring geweest, everybody loves the car (al ik het totaal niet voor de status heb gedaan) maar leuk om positieve feedback te krijgen natuurlijk. En uiteraard ook een lange afstand naar mn Mams (woont in het buiteland, dus ff gas erop hehe)
Pluspunten tot nu toe:
- Voor een groot auto best zuinig
- Heel mooi model van BWM (Valt niet te veel op, maar toch weer wel)
- 6 Cilinder is ZALIG to say the least (Bij mn E36 zeiden ze dat 4 cilinder geen bmw experience is, NU snap ik waarom en geef ik ze best gelijk)
Minpunten tot nu toe:
- Verbruik als je de gas erop zet (Als ik dan toch een minpunt moet opnoemen
- Dat ikzelf extra extra voortzichtig wil doen met de auto (maar dat ligt aan mij, niet echt een minpunt maarja)
- 1 Lamp deed het niet meer, maar dat is no big deal, gaat van de week gefixt worden
Een week later...
Zo.. En toen was het weer (iets meer dan) een week later. In de week heb ik al een paar dingen laten maken, gezien er mankementen waren.
- Remlicht RA deed het niet, lampje vervangen
- Kofferbak kon niet met de hand open, was bekabelingsprobleem
- Dimlicht linksvoor deed het niet, hele koplampunit vervangen met een unit met angel eyes (prachtig!)
- Pixel probleem (veel voorkomend probleem)
Niet heeeele grote problemen, maar moest wel opgelost worden. Mijn volgende stap is nu motorisch alles laten nakijken en ook (na een paar dagen nadenken) een paar kleine visuele veranderingen. Wat ik tot nu toe heb gedaan
- Angel Eyes (Wit LED)
- Zwarte Gril (ipv Chroom)
- Multimedia speler (ipv cassettespeler)
- Zwarte nieren
Met hulp van een vriend van me scheelt het zeker in de kosten, ze werd met de dag mooier en mijn glimlach met de dag breder
Nog een paar kleine dingen oplossen (Raam RV(gaat niet lekker open) en LA(gaat helemaal niet open) en dan nog de motor doen
Visueel wil ik nog eventueel facelift style achterlichten(Miss met smoke) en zijknippers (wit of smoke) en 18 inch velgen. Misschien dat ik nog getinten ramen RA, LA en achter doe, maar dat moet nog meer even kijken
En fotos komen deze week!!
Hmmmm...
De Funfer rijd nog nice, echter zijn de ringen van mn rechter koplampunit gewoon zomaar uitgevallen!! onaanvaardbaar, een week en gewoon kaduuk. Dus ja ik was/ben niet blij, zacht uitgedrukt.
Vanavond na werk maar ff langs de winkel om dit op te lossen, voor wat ik er betaald heb verwacht ik ook direct een oplossing.
(Moet wel zeggen dat ik het leuk vind dat de auto wel een melding, in het duits [Haha] erover gaf, super nice)
to be continued.
Hmmm pt.2
Nou daar waren we dan, onderweg op de snelweg richting de verkoper van de ogen van mn baby bimmer (nog geen naam kunnen bedenken voor der)
Eenmaal aangekomen dacht ik dat ik heel boos zou zijn, en dat hij moeilijk zou doen om me te helpen. Maar dat viel uiteindelijk reuze mee. Ik kwam daar dus aan, hij herkende me nog en begroette en gaf me een hand. Mijn frustratie en een beetje irritatie was daarmee wel weg, simpelweg omdat hij niet moeilijk deed.
Uiteindelijk keek een collega van hem naar de koplamp (het zijn de ringen van de rechterunit die het niet doen). Enkele minuten en een paar gesprekken later en zijn collega riep mij en de eigenaar(?)(degene achter de balie, mijn aanspreekpunt en bekende gezicht voor nu) en jahoor, ze schenen weer helder wit en in volle glorie. Natuurlijk betekende dat weer dat ik ook weer blij was en de probleem niet zo erg was als k dacht.
Daarna nog even smoke achterlichten gehaald met een chrome kofferbakstrip. Dus ik weer de snelweg op richting huis, blij natuurlijk en telkens kijken of mn lampen het doen. Niks aan de hand, maatje appje gestuurd en de achterlichten zaten erop! Moet zeggen dat ik babybimmer al mooi vond, maar nu? Prachtig... gewoon prachtig, het klopte gewoon voor mij.
Nou ik even snel gaan trainen en daarna langs een vriend van me. Dus wat zie ik opeens in de reflectie... WEER maar 1 unit die het doet... zucht... Nja maakt niet uit, maar ik heb geen vetrouwen meer in de rechterunit. Er zit ook vocht/condens, andere unit heeft niks.. morgen maar weer langs gaan dan. Word wel vervelend op deze manier maarja liefde is nooit makkelijk he, blijkt maar dat het ook geld voor zowel vrouwen als voor auto's hahah.