BMW 520d Touring Corporate Lease Executive (2007) #2

BMW 5-serie Touring
BMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serie TouringBMW 5-serieBMW 5-serie Touring

Uitvoering520d Touring Corporate Lease Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2010

1e review

Sinds juli 2011 weer in het bezit van een BMW. Voor de Volvo ook een BMW gehad (3 serie) en als je 1 keer het virus te pakken hebt, ben je toch verkocht. Volvo was een fijne auto, maar kan niet tegen BMW op. Op alle fronten (rij eigenschappen, comfort, rammeltjes). Goed dus een 520D corporate lease executive automaat op de kop getikt met een mooie km stand. Stond bij Auto Euro in Vaassen. Nu zullen er een aantal mensen gelijk denken"goed adres". Zijn idd niet super betrouwbaar als je internet mag geloven. Ik heb het als zeer prettig ervaren. Dealer in Den Haag ook even gebeld waar hij in onderhoud was geweest. Het hele plaatje klopte.

Erg fijne auto, mag ik wel zeggen. Mis echter wel sport interieur wat ik in mijn 3 serie had. Dus dat is nog een optie om te kopen tzt. Voor de rest een hele fijne rijders auto en superfijne automaat. Week na aankoop al mee op vakantie geweest naar Frankrijk en zonder problemen. Verbruik viel me wel wat tegen op z'n lange rit. Veel op cruise control gereden en niet harder dan 150. Gemiddeld van nog geen 1 op 14.5. Dat deed mijn volvo ook en dat was toch echt een 2.5 liter 5 cylinder.

Zijn nu toch aardig wat km verder. Nog niks geen klachten. Hij rijdt als een zonnetje, echter ik blijf het vebruik aan de hoge kant vinden. Ondanks het feit dat ik veel snelweg rijd toch altijd tussen de 1 op 12/13. Vind ik vrij veel. Meer mensen deze mening?

update

Auto inmiddels laten tunen en dat is duidelijk te merken. Het was al een zalige rijders auto, maar is dat nu nog meer geworden. Tuning laten doen in Sint Jansklooster bij OBD Tuning. Ze hebben hier goed verstand van tunen en houden rekening met de wensen van de klant.

Auto is inmiddels ook apk gekeurd en tot mijn verbazing afgekeurd. Het derde remlicht bleek niet te werken. Een euvel van BMW wat dus nog steeds niet is opgelost. Kabelbreuk in de schanieren. Even een uurtje bezig en het was weer klaar. Wel raar dat dit nu nog steeds niet opgelost is.

Zit er aan te denken om binnenkort wel een sportinterieur aan te schaffen. Deze stoelen zitten ook goed, maar had in de vorige bmw sportstoelen en die zitten toch aanzienlijk beter.

Het verbruik daar let ik inmiddels niet meer op. Ondanks tunen is de auto niet zuiniger geworden. Verbruik van gemiddeld 1 op 12.5 is schijnbaar normaal voor een dergelijke auto. Wat wel raar is dat mijn volvo zuiniger was en dat was een 5 cylinder. Voor de rest veel fijne km gereden. Tot de volgende update.

Nieuwe Update

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb toegevoegd. Er was nog 1 ding dat ik miste in de auto en dat was toch het sportinterieur. Betere stoelen zijn er niet naar mijn idee. Na lang te hebben gezocht een zeer mooie set gevonden bij AKTO in Apeldoorn. Is een volledig leren en electrische set. Nog nooit zulke fijne en luxe stoelen gehad. Laten inbouwen ook bij Akto en tot volle tevredenheid.

Tevens net voor de vakantie een IPOD interface van bmw laten inbouwen bij de dealer. Echter hier heb ik nog al wat problemen mee. Hij valt af en toe uit en doet het dan niet meer. De dealer weet nog niet waar het aanligt. Er wordt gezocht naar een oplossing. Blij dat ik dit bij de dealer heb laten inbouwen.

Van de week ook een nieuwe wiellager gemonteerd. Het lager rechts achter maakte al een tijdje lawaai en het werd steeds erger dus maar vervangen. Op zich wel snel voor een auto van dit kaliber, maar ja wat doe je eraan.

Al met al is het nog steeds een auto waar ik met heel veel plezier in rij. Nu helemaal met de sportstoelen. Het verbruik blijft tegen vallen, maar ja. Als ik de boordcomputer moet geloven rij ik toch ruim 1 op 17, maar bij de pomp altijd een andere score. Ach ja hobby kost geld. Freude am Fahren en tot de volgende keer.

Update

Weer even een update. Laatste tijd wat last van de zijwind waardoor de auto bij hoge snelheid erg zweverig op de weg lag. Geen veilig gevoel. Na wat ervaringen te hebben uitgewisseld met de dealer blijkt dat ik de standaard 16" af fabriek beter kan vervangen door 17"en dan runflat. Vond het een bijzonder verhaal maar het wel uitgeprobeerd en de auto is 100% beter gaan rijden dus de banden en dan vooral runflat maken onder een E61 het verschil. Andere vervanging was niet nodig( rubbers, spoorstangen) Voor de rest blijft het een heerlijke auto.