BMW 328i Executive (1998) #4
Uitvoering | 328i Executive |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Amerikaanse 3 serie
Op dit moment ben ik voor mijn studie in de USA, aangezien hier de afstanden wat groter zijn en het openbaar vervoer zeer slecht is, is de enige optie voor mij om een auto te kopen. Vorig jaar had ik een lincoln town car uit 1998, maar wat een onbetrouwbaar ding was dat zeg. Dus naar een jaar heb ik die auto al weer verkocht en ben op zoek ge gaan naar wat anders. Ben uiteidelijk een bmw 328i (e36) uit 1998 tegengekomen en gekocht. De auto is groen van buiten en beige van binnen met een zwart dashboard. de auto kosten inclusife een jaar wegenbelasting en kentekenplaat 6000 dollar. de auto verkeerd in technische top conditie, alleen de buitenkant zitten veel duiken en krassen. de bmw heeft ongeveer 2 ton in km gelopen wat voor een bmw wel mee valt.De auto heeft alle denkbare opties. de bmw heeft 4 airbags een orginele bmw radio met cdwisselaar, lederen elektrische verwarmbare stoelen, automatische airco een uitgebreide board computer, 4 elektrische ramen en spiegels en cruise crontol. Ik heb de auto nu ongeveer 8 weken en er ongeveer 1000km mee gerden maar wat rijd dat lekker. De auto is stil heeft voldoende vermogen en de automaat schakeld goed. het verbruik is gecombindeerd ongeveer 1 op 8 maar op de snelweg is een verbruik van minstens 1 op 12 mogelijk.
minpunten.
de auto verkeerd in goed staat de enige problemen die de auto heeft is een linker achterportier die niet meer open gaat, de elektrische stoel van de bestuurder was kapot maar is weer gemaakt, en het derde remlicht moet ik nog laten vervangen want die doet het ook niet. veder zitten er op de buitkant wat krassen en deuken.
nog wat extra info
daar net nog even met de auto weg geweest en wat rijd zo'n 6 cilinder toch lekker, inhalen is geen probleem voor dit beest. het verbruik valt me tot nu toe noch wel mee en met benzine prijzen van ongeveer 74 cent een liter voor ultimate heb ik niks te klagen. Het enige vreemde aan de auto vind ik dat bij lage snel haden het stuur nog al zwaar stuurt ik weet neit of dit normaal is of door de ouderdom komt, maar er valt mee te leven. Het valt me veder op dat het interieur er nog bijna als nieuw uitziet, en dat er zoveel opties op zitten want elektrische stoelen en zij airbags kom je in Nederland niet gauw tegen. Veder valt het me op dat de Amerikaanse versie een 4 traps automaat is inplaats van de 5 traps. Bine kort nog wat meer info over de gebruikers kosten en het verbruik, de board computer geeft nu aan 11.5 liter per 100km
3 maanden veder.
Na drie maanden kan ik conluderen dat de auto nog steeds prima rijd en het verbruik valt nog erg mee zeker op de snelweg het verbruyik is nu ongeveer 11.7L dus dat is keurig. De auto heeft veder nog geen echte problemen en de bmw is nog steeds bloedsnel. Als ik nog wat meer info zal ik weer een stukje schrijfen.
5 maanden veder
De auto rijd nog steeds prima heb in december mijn banden vervangen want die waren versleten en vorige week mijn olie laten vervange. Bij die oliebeurt bleek dat mijn rechter wiellager achter slecht was dus die heb ik gisteren maar laten vervangen, en wat een stilte is het nu aan boort echt een heel groot verschil. nu maar hopen dat mijn auto nu vrij foutloos blijft tot augustus wanneer ik hem weer van de ahnd doe. het verbruik is iets gestegen naar 11.9L per 100km dit vanwegen het feit dat ik veel in de stad rij. Maar op de snelweg kan ik nog steeds rond de 8 a 9 liter per 100km rijden.
Blijft geweldig zo'n auto.
Hoe langer ik de auto heb hoe meer ik de auto beging te waarderen, wat rijd zon'n 2.8i toch lekker. Gisteren nog 2 stoplicht springtjes gedaan en alle bij exact 7.7 seconden tot de 100 dat is toch 0.1 seconde sneller dan de fabriek opgeeft en dat naar 14 jaar, dus ik denk dat ie de 193pk nog wel heeft. Veder is het comfort ook nog geweledig. Het genen wat me ook bevalt zijn de zeldzame opties zoals de zij airbags elektrische stoelen met verwaring en de orginele bmw radio. Alleen het jammere is de ruimte achtering, Maar veder dan dat niks dan lof over de E36. Hoop er nog een half jaar fijn in te rijden maar I keep you posted.
zuinigheids test
Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd hoe zuinig ik de BMW kan laten lopen, dus vandaar dat ik eens voor een week het maximale eruit probeer te halen mijn target is 1 op 10. op dit moment geeft de BC een verbruik van 1 op 10,52 aan (9,5L). DUs ik hou jullie op de hoogte.