BMW 325i (1991)
Uitvoering | 325i |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze auto rijdt als op rails! In prima staat in alle opzichten (motor, interieur, lak, etc). Zoals voor alle BMW´s geldt ook hier: motor geduldig warm laten worden en als deze eenmaal op temperatuur is kan je er eigenlijk niks fout meer mee doen. De auto heeft op alle snelheden uitstekende trekkracht en met de (automatische) bak in de S(port) stand trekt ie werkelijk de keien uit de straat. Deze 6 pitter loopt stationair een tikkeltje onrustig maar een bezoekje aan de dealer om e.e.a. te laten afstellen doet wonderen. De enige accesoire die ik echt miste was een middenarmsteun die ik bij de dealer voor 129 euro heb gehaald en zelf erin heb gesleuteld. Uurtje werk en dus snel verdiend. Over de wegligging kan ik kort zijn: helemaal top. Je moet wel heel gek doen om deze auto uit de bocht te laten vliegen. De brede (17´´)banden hebben de neiging wat aan spoorvorming te doen maar dat neem ik graag voor lief. Bij 160 km/uur trek je deze auto met de kickdown nog lekker gewillig en in luttele seconden naar de 210 km/uur.
Waterlekkage bij een wasbeurt in de wasstraat. Het water loopt links en rechts vóór op de vloermatten. Heb al begrepen van collega-schrijvers dat je een 3 serie van dit bouwjaar nooit in een wasstraat moet wassen: de kast waar de computer in zit kan vollopen. Dat is mij gelukkig nog niet gebeurd... Met het ouderwetse handje wassen dus: licht hinderlijk maar geen ramp.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5